Zie Home CFM

Zelf de campus ontdekken

Kunst- & Architectuurwandeling

De campus van de Universiteit Twente is in de jaren zestig aangelegd in een parkachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo. Het was een experiment: Nederland kende nog geen campusuniversiteit.

In de ruim 50 jaar dat de Universiteit Twente bestaat is er heel wat veranderd en verbouwd, maar sommige oorspronkelijke architectonische of stedebouwkundige ideeën hebben de tand des tijds ruimschoots weerstaan.

Tijdens de speciale campuswandeling die we voor kunst- en architectuurliefhebbers hebben uitgestippeld kun je dat ontdekken. Download het boekje Kunst- en Cultuurwandeling (Nederlands) of Art & Architecture walking tour (Engels) of haal een papieren exemplaar bij de portier van gebouw de Spiegel.

Wandelen met gids

gids

Liever een wandeling over de campus onder leiding van een professionele gids? De rondleiding kost €70 per uur en duurt 1 tot 1,5 uur. Maximale groepsgrootte is 25 personen per gids. Bij grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet. 

Neem minimaal twee weken voor de geplande rondleiding contact met ons op, vanwege de variërende beschikbaarheid van de (student) gidsen:

Secretariaat Eenheid Campus
Aleida ter Steege-Ballast
Telefoon: 053 489 2574
a.tersteege-ballast@utwente.nl

Campus app

Met de (Engelstalige) Campus App vind je de weg naar je afspraak, de parkeerplek die je daarvoor moet hebben of andere interessante plekken op de campus. De Campus App kun je installeren op Android of IOS 

Maps.utwente.nl

Onze digitale interactieve kaart brengt het hele gebied van de Universiteit Twente en Kennispark Twente in kaart en geeft een mooi overzicht van de campus en het omliggende gebied. Een klik op een gebouw geeft extra toelichting over het gebouw, de organisaties die er gevestigd zijn en bijbehorende foto's. 

Via de embed-functionaliteit links boven in de kaart is het ook mogelijk, een gepersonaliseerde versie van deze kaart op je eigen website te tonen of een gepersonaliseerde link in de handtekening van je email. Een toelichting hiervoor is beschikbaar.

Ontdek de campus via maps.utwente.nl

Google Maps en Indoor Maps

In samenwerking met Google heeft de UT Google Maps uitgebreid met Google Maps Indoor. Daardoor kun je op Google Maps een kijkje in de gebouwen nemen en de volledige plattegrond/kamerindeling zien. Alle belangrijke locaties zoals vergaderzalen, kantines en overige voorzieningen zijn gekenmerkt. 

Je kan Google Indoor Maps bereiken door op maps.google.com in te zoomen op een gebouw, of Google Maps op een mobiel toestel in te laten zoomen op je locatie.

Boeken over de campus

In de afgelopen jaren zijn een aantal boeken over de campus gepubliceerd. Het boek 'De nieuwe Campus' is volledig tweetalig en gepresenteerd bij de opening van gebouw Carré, tevens de afronding van het masterplan vastgoed (2011). Daarnaast is er een boek verschenen over de geschiedenis van de UT, gepresenteerd in het kader van het 50 jarig bestaan van de UT in 2011. Beide boeken zijn hieronder digitaal in te zien.