Redactioneel - Een site over toetsing en beoordelen

Alles wat u altijd al had willen weten over toetsing en beoordeling…… Dat willen wij u met de deze nieuwe nieuws- annex kennissite specifiek over dit thema bieden. Dat “alles” is misschien wat optimistisch, maar we gaan ons best doen.

We zitten nog in de opbouwfase. De site zal in de loop der tijd aangevuld worden. En naar wij hopen niet alleen met wat wij vanuit de Onderwijskundige Dienst kunnen aanbieden aan informatie en bronnen, maar ook met wat u ons over dit thema kunt aanreiken. Aarzel niet – u helpt uw collega’s!

Wij streven er naar t.z.t. ook meer interactiemogelijkheden te bieden. Het thema biedt genoeg aanknopingspunten voor discussie, vragen en oplossingen, het samenwerken aan concrete producten en meer.

De site is vooral als ondersteunend te zien voor dat wat er binnen de UT op dit gebied gebeurt. Waarbij we zowel aandacht willen besteden aan landelijke en internationale ontwikkelingen, als aan dat wat er dichter bij huis plaatsvindt; binnen de opleidingen, bij de diensten of vanuit het CvB geïnitieerd.

In het midden van de site zijn de nieuwsberichten te vinden, waarbij ‘nieuw’ zowel te interpreteren is in termen van actueel nieuws als in termen van bijzondere informatie of tips die we graag extra onder aandacht willen brengen.
Het linkermenu vormt de ‘kennis-databank’. Onder de menu-kopjes zijn allerhande informatiebronnen te vinden die interessant zijn voor een ieder die wat met toetsing en beoordeling, ook vanuit beleidmatig oogpunt, te maken.

Namens het Toets-redactieteam,

met vriendelijke groet:

Helma Vlas

P.S. We zouden het heel plezierig vinden als ook personen van buiten de OD toetreden tot ons redactieteam. Iedere gewenste rol is mogelijk en iedere inzet is welkom. Voor meer informatie: w.d.j.vlas@utwente.nl; tel.: 053-4896915.