SkillsLab Nederlandstalige workshops

Presentatievaardigheden

INFORMATIe

Kosten

UT studenten: €25 administratiekosten, niet terug te vorderen. Te betalen bij registratie.

Groepsgrootte

maximaal 6 personen

Trainer

Henno Schouten, h.schouten@utwente.nl

Voor Wie?

Voor iedere student die zijn presentatievaardigheid wil verbeteren.

Doelen

Aan het einde van deze cursus heb je inzicht in je (aanvullende) persoonlijke ontwikkelpunten en ben je in staat om het geleerde toe te passen en zo de kwaliteit van je presentaties te verbeteren.

Onderwerpen

De cursus richt zich op het voorbereiden en houden van presentaties.
In elke sessie geef je een korte presentatie. Aan de hand van de nabespreking van die presentatie wordt theorie behandeld en worden tips & tools gegeven waarmee je je persoonlijke ontwikkelpunten kunt verbeteren.
Vanwege het praktische & interactieve karakter van deze training is er veel aandacht voor je individuele ontwikkelbehoefte. De onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn:
Non-verbale aspecten, omgang met spanning, gebruik van Powerpoint en speaker notes, opbouw van presentaties, omgaan met vragen.
Verder komen alle aspecten van presentatievaardigheden aan bod die tijdens de cursus als persoonlijke ontwikkelpunten worden onderkend.
Voor aanvang van de cursus inventariseert de trainer de persoonlijke ontwikkelbehoefte van de deelnemers.

Werkwijze

In deze cursus draait het om veel oefenen en het geven en ontvangen van (peer) feedback. Onder deskundige begeleiding worden de aandachtspunten van jouw manier van presenteren vastgesteld en besproken. Door de praktische tips & trucs krijg je direct inzicht in de manier waarop je je presentatiestijl kunt verbeteren.
Tijdens de cursus worden video-opnames gemaakt die de deelnemers na afloop van iedere sessie de mogelijkheid bieden om hun eigen presentaties te bekijken. Deze opnames worden geplaatst op een Blackboardpagina die voor de deelnemers aan deze cursus is aangemaakt.

Duur en Tijdsbesteding

Ongeveer 15 uur, waarvan 9 contacturen (3 sessies) en ca. 6 uren zelfstudie. In de zelfstudie is het voorbereiden van presentatie-opdrachten verwerkt.

Further Information
TCP Language Centre
Support Office

AANMELDING

De aanmelding voor deze curcus is weer beschikbaar vanaf 15 september.

Geselecteerde cursus is niet beschikbaar.