Home

IkPas. Zet je alcoholgebruik op pauze!

    30 dagen geen druppel!

Vanaf donderdag 1 maart start de actie IkPas: 30 dagen je alcoholgebruik op pauze.

‘IkPas. Zet je alcoholgebruik op pauze!’ is een positieve uitdaging om fris de lente in te gaan. In het kader van gezonde medewerkers en frisse studenten ondersteunt de UT de IkPas-campagne en roept de UT-community op om mee te doen.

Gewoonte doorbreken

Hoe gewoon is alcohol drinken voor je? We zijn ons er niet altijd bewust van de ingesleten gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Op feesten, tijdens het eten, op het terras, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. Het tijdelijk op pauze zetten van je alcoholgebruik is een goede manier om dit gewoontegedrag te doorbreken. IkPas helpt je meer bewust te worden van je drinkgedrag, na te denken over keuzes en minder afhankelijk te worden van bijvoorbeeld groepsdruk. Maar ook om je te laten te ervaren wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt en welke effecten dit heeft op je gezondheid, nachtrust, je stress- en energielevel.

30-dagen-alcohol-time-out

De 30-dagen actie start op donderdag 1 maart. Deze uitdaging ga je aan met jezelf. Tijdelijk stoppen met drinken is niet echt makkelijk in je eentje, dus daag je collega’s, medestudenten, vrienden en huisgenoten uit om mee te doen. De gedachte achter IkPas is dat je het makkelijker volhoudt als we met meer mensen een maand niet drinken. Durf jij het aan?

lezing

Studium Generale besteedt op 6 maart aandacht aan deze campagne met een lezing ‘IKPAS! 30 dagen geen druppel’. Dr. Mr. Rob Bovens, verbonden aan Tranzo, het wetenschappelijk instituut zorg en welzijn van de Universiteit Tilburg, laat zien dat de campagne IkPas! effect heeft en legt ook uit waarom.

meedoen

IkPas helpt je jouw uitdaging te volbrengen. Meld je aan op IkPas! 
(de 40-dagen variant start op 14 februari). 

Ervaring student IkPas
30 dagen geen druppel
lees meer in UToday