Hulp bij studieproblemen

Tijdens je studie kunnen er privézaken zijn die het studeren belemmeren. Hieronder staan een aantal situaties vermeld waar je in je studie mee te maken kunt krijgen en waardoor je studie kan stagneren. Blijf in deze situaties niet met het probleem rondlopen maar zoek hulp. Hieronder staan een aantal zaken vermeld die je veder kunnen helpen, je kunt natuurlijk ook terecht bij je studieadviseur om je situatie te bespreken en samen met hem/haar naar oplossingen te zoeken.

Twijfels over studiekeuze

Twijfel je of je op de juiste plek zit, is de studie niet wat je verwacht had maar weet je ook geen alternatieven? Bekijk de diverse tips over studiekeuze of bezoek het studiekeuze spreekuur. Onder de FAQ’s op deze site vind je ook een aantal relevante vragen en antwoorden.

Studiefinanciering en financiële regelingen

Heb je vragen over je studiefinanciering of over mogelijke financiële regelingen die op jou van toepassing zijn neen dan contact op met Student Affairs Coaching & Counselling (SACC).

Concentratieproblemen

Om diverse redenen kun je last hebben van concentratieproblemen, bekijk de tips.

Faalangst of studiestress

Kun je de nacht voor het tentamen niet slapen van de stress en/of klap je dicht op hetmoment dat je het tentamen maakt? Dan kan het zijn dat je last hebt van faalangst of studiestress. Je kunt een afspraak maken met je studieadviseur of met een van de studentenpsychologen. Bekijk daarnaast de diverse tips over het hanteren van stress.

Studeren met een functiebeperking

Ben je een student met een functiebeperking, ziekte of handicap? Laat je dan informeren bij SACC over de diverse voorzieningen en ga voor nuttige FAQ’s op dit gebied naar: http://www.utwente.nl/so/studentenbegeleiding/faq/algemeen/vragen/

Studeren met dyslexie

Bijna vijf procent van de UT-studenten heeft te maken met dyslexie. Als je dyslexie hebt, doe je er vaak langer over om informatie op te nemen, aantekeningen te maken en lange teksten te lezen. De UT heeft een aantal voorzieningen die je kunnen ondersteunen tijdens je studie. Voor specifieke informatie over jouw opleiding, kun je de FAQ van de opleidingssite raadplegen.

Informatie voor eerstejaars studenten

Ben je eerstejaars student en heb je vragen over welke regelingen op jou van toepassing zijn ga dan naar de website: http://www.utwente.nl/so/studentenbegeleiding/begeleiding/eerstejaars/