extracurriculair

Ben je op zoek naar meer afwisseling, een leuke uitdaging, gezelligheid, wil jij je onderscheiden met je CV of wil je buiten de grenzen van je studie kijken? Op deze site vind je een overzicht van alle extra curriculaire activiteiten die jij als student kunt ondernemen.

DE MOGELIJKHEDEN:

 • Activisme binnen jouw eigen opleiding
  Binnen iedere opleiding aan de UT zijn mogelijkheden om actief te worden. Denk bijvoorbeeld aan een functie als bestuurslid of commissielid van de studievereniging, een functie als studentassistent of studentlid van een opleidingscommissie. Informeer binnen je eigen opleiding voor meer informative.
 • Activisme op de UT
  Ook binnen studie-, sport-, cultuur- en gezelligheidsverenigingen kun je actief zijn. Je kunt solliciteren voor functies als voorzitter, secretaris, penningmeester, in- en externe betrekkingen, internationalisering enz. Je kunt voor kortere of lange periodes actief zijn. Organiseer bijvoorbeeld zelf het volgende (internationale) volleybaltoernooi of neem de PR voor een voorstelling van de toneelvereniging voor je rekening. Ga voor meer informatie naar de UT brede koepelorganisatie de Student Union, waaronder Cultuurkoepel Apollo, Fact en de Sportkoepel vallen
 • Sportcentrum
  Alles op het gebied van sporten aan de UT; info over de 38 verschillende sportverenigingen, faciliteiten, cursussen, trainingen, en sportevenementen vind je in het Sportcentrum aan de boulevard.
 • Cultuurcentrum
  Alles op het gebied van voorstellingen, culturele cursussen, exposities, kunstuitleen en culturele studentenverenigingen vind je in het Vrijhof Cultuurcentrum.
 • Gezelligheidsverenigingen
  Naast de mogelijkheden op de UT kun je natuurlijk ook actief worden buiten de UT, bijvoorbeeld bij gezelligheidsverenigingen zoals C.S.V. Alpha, DSCC/DJCR Audentis et Virtutis, A.S.V. Taste, en AEGEE-Enschede. Ga naar http://www.fact.utwente.nl/fact/ voor informatie over de studentenverenigingen in Enschede.
 • Internationale ambities?
  Kijk dan eens voor mogelijkheden bij bijvoorbeeld AEISEC of het Erasmus Student Network Twente. Informeer daarnaast binnen jouw eigen opleiding en International Office voor eventuele mogelijkheden.
 • Extra vakken volgen
  Als je staat ingeschreven op een onderwijsinstelling in Nederland, dan heb je de mogelijkheid om (gratis) extra vakken te volgen. Als je vakken wilt volgen binnen je eigen opleiding of op de UT, neem dan contact op met de studieadviseur van jouw opleiding. Als je geïnteresseerd bent in het volgen van extra vakken aan andere onderwijsinstellingen, ga dan naar www.kiesopmaat.nl.
 • TOP en FAME Regeling
  De UT stelt jaarlijks een beperkt aantal Tijdelijke Ondernemers Plaatsen (TOP) beschikbaar voor startende ondernemers met innovatieve ideeën, om het eerste, meestal moeilijke, jaar van de nieuwe onderneming te overbruggen. Ben je studentondernemer en heb je de intentie om tijdens en na het afstuderen verder te groeien met je onderneming? Bekijk dan eens de FAME-regeling.
 • Honours programme
  Ben jij buitengewoon getalenteerd, intellectueel geïnteresseerd en bijzonder gemotiveerd?! Dan zit je bij het Honoursprogramma op de juiste plaats! Ga naar: http://www.utwente.nl/honours/.
 • Afstudeersteun
  De UT doet er veel aan om studentenactivisme te ondersteunen, bijvoorbeeld met afstudeersteun. Meer informatie kun je vinden op de website van de Student Affairs Coaching & Counselling (SACC).