Begeleiding

Praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg op de campus

De studentenpsychologen van de UT werken samen met de Praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ ): Saskia Schipper en Sjoerd Knobben. Zij zijn werkzaam in de Campus huisartspraktijk. Maak vrijblijvend een afspraak via de assistente van de campus. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden.

even voorstellen

Saskia Schipper: mijn aandachtsgebieden zijn vraagverheldering en ondersteuning bij psychische klachten en vanuit mijn achtergrond bij Tactus Verslavingszorg, verslavingen zoals: roken, alcohol, drugs, gokken, shoppen, gamen, eten, medicijnen en seks-verslaving. Mijn insteek is praktisch, positief en oplossingsgericht. De gesprekken duren meestal een half uur tot een uur. In veel gevallen is dit voldoende. Soms volgt een doorverwijzing en adviseer ik de huisarts vanuit mijn netwerk. Uiteraard altijd in overleg met jou en met de huisarts. Op de Campus huisartsenpraktijk houd ik elke maandag spreekuur van 13.00 tot 16.30 uur. 

Sjoerd Knobbenvanuit mijn achtergrond als psycholoog vind ik het geweldig om te mogen werken in huisartsenpraktijken waar het laagdrempelig en vrijer is dan elders in de gezondheidszorg. Wat de klacht, situatie of het probleem ook is, we onderzoeken samen of we er uit komen en anders bekijken we samen waar je wel geholpen kunt worden. Mijn visie op gezondheid is het niet zo zeer denken in wat er mis is als 'stoornis', maar meer in waar je je in kan ontwikkelen en het bevorderen van geluk. Ikzelf heb dit ontwikkeld uit mijn ervaringen in mindfulness, psychologie, (oosterse) filosofie, kung fu, yoga.