Fulbright Beurs

Fulbright voor hele Master of PhD

bnnrIn de VS vallen zowel Master- als PhD-opleidingen onder de graduate studies. De Fulbright beurzen zijn dus zowel geschikt voor studenten die na hun bachelor een master opleiding in de VS willen doen, maar zijn óók beschikbaar als je na afloop van je master een PhD opleiding in Amerika ambieert.

Voorwaarden

Beursbedrag

De beurs bedraagt maximaal $ 12.500. Er zijn ongeveer 15 beurzen beschikbaar vanuit zowel overheden als bedrijven. Door bedrijven gesponsorde beurzen kunnen hoger zijn, maar deze brengen echter vaak wel meer verplichtingen met zich mee.


Tijdens de beursperiode ben je (beperkt) verzekerd tegen ziektekosten. Verder kun je deelnemen aan speciale conferenties in de VS, aan voorbereidingsprogramma's en aan netwerken.

1

Je hebt je Bachelordiploma gehaald (alle richtingen) op zak en wil je hele Master opleiding in de VS doen.1Je hebt je Master gehaald (alle richtingen) en wilt beginnen met een PhD opleiding in Amerika.

1

Je hoeft geen bolleboos te zijn, maar je hebt tijdens je studie goede resultaten behaald en deze gecombineerd met extra-curriculaire activiteiten (bv. commissies/bestuur van vereniging).1

Omdat het programma is bedoeld om wederzijds begrip tussen culturen te bevorderen, is het belangrijk dat je een warme en open belangstelling hebt voor je sociale omgeving. Door middel van interviews worden juist deze aspecten getest.Deadline voor aanmelden

information

De uiterste deadline voor de beursaanvraag is 28 januari 2016. We raden je echter aan om zo snel mogelijk actie te ondernemen, omdat je bij je beursaanvraag moet kunnen aantonen dat je bent gestart met de aanmeldingsprocedure voor een graduate-opleidingen in de VS.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.