Zie Cursusoverzicht

Lotgenotengroep Rouw

Lotgenotengroep rouw

Wanneer je een naaste verliest heeft dit een grote impact op je leven. Waar in het begin je vrienden nog vroegen hoe het met je ging, vraagt niemand er nu meer naar en lijkt het gewone leven voor hen door te gaan.

Deze groep is bedoeld voor studenten van wie langer of korter geleden een naaste is overleden. Iedereen verwerkt het verlies van een goede vriend, vader, moeder, broer, zus, opa of oma op zijn of haar eigen manier. Er over praten met lotgenoten is ook een manier. Het kan je opluchten om met hen gevoelens en ervaringen te delen.

“Rouw is universeel, maar de ervaring van verdriet is dat niet. Hoe mensen verlies ervaren, is dus heel verschillend. Het is als een vingerafdruk: herkenbaar voor iedereen, maar toch altijd anders en uniek”- Manu Keirse (2017)

De gesprekken die gehouden worden zullen voortvloeien uit hetgeen waar jij als student over wil praten met je medestudenten. Er zal een studentenpsycholoog aanwezig zijn bij deze bijeenkomsten om support te bieden. Er zijn wel bepaalde thema’s gekoppeld aan iedere bijeenkomst (zoals “Wat is rouw eigenlijk en hoe kan dit uitzien?” “omgaan met plotseling overlijden”, “omgaan met reacties van anderen”, “zorgen voor jezelf/de ander”) die als houvast kunnen dienen om gesprekken op gang te brengen, maar het is niet noodzakelijk dat alle thema’s aan bod komen. Er is juist veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt dan ook verwacht dat je persoonlijk verlies bespreekbaar durft te maken, maar daarbij ook een luisterend oor biedt voor je medestudent. 

 • Cursusduur

  7 bijeenkomsten van 1,5 uur. De bijeenkomsten zullen op de Campus plaatsvinden.

 • Wanneer

  1, 8, 15, 22, 29 november 2021
  6, 13 december 2021

 • Tijd

  15.30 -17.00 uur

 • Deelname

  Geen maximum van aantal studenten.

 • Cursus kosten

  Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

 • Deelname

  Om deel te nemen aan deze groep is een gesprek vooraf met een studentenpsycholoog noodzakelijk. Neem contact op met het secretariaat SACC: +31 53 489 2035, of kom langs in de Vrijhof, vloer 3 kamer 311 (rode balie).

 • Taal

  Nederlands. Wanneer internationale studenten deelnemen zal de voertaal van deze bijeenkomsten Engels zijn.