Zie Ik ben werkgever

Ik wil een MKB-Beurs aanbieden

Versterk uw Kennispositie in de Branche

Hoe kan ik blijven innoveren in een snel veranderende wereld is een vraag die veel ondernemers in Oost Nederland bezig houdt. Tegelijkertijd vragen studenten zich af of ze na hun afstuderen in de omgeving van de Universiteit Twente aan de slag kunnen en welke interessante bedrijven de regio kent. Om het regionale bedrijfsleven en aanstormende talenten samen te brengen, starten de Rabobank en de Universiteit Twente het MKB-initiatief ‘Haal Overijssels talent in huis’.

Overijssel blinkt uit in knappe koppen

Het aantal jongeren dat ervoor kiest om in Twente te studeren neemt elk jaar toe. Aan de Universiteit Twente studenten jaarlijks honderden toptalenten af in technische vakgebieden. Zij staan te springen om hun actuele knowhow toe te passen. Kennis waar u uw voordeel mee kunt doen voor nieuwe impulsen van uw business. Daarmee versterkt u niet alleen de kennispositie van uw bedrijf, ook draag het bij aan een aantrekkelijke arbeidsmarkt in Overijssel.

Word partner van het MKB-initiatief ‘Haal talent in huis'.

Talentvolle masterstudenten en het regionale  bedrijfsleven kennis laten delen om vooruit te komen, is de gedachte achter de MKB beurs van de Rabobank en de Universiteit Twente. Met als doel: bedrijven versterken en kennis behouden in Oost Nederland.

Bijkomende voordelen voor u als partner:

  • Toegang tot de UT-Community met studenten, verenigingen, alumni en wetenschappers voor uw opdrachten, projecten en stages.
  • Toegang tot onderzoeksfaciliteiten via een rondleiding op maat zodat u kan ervaren wat de mogelijkheden zijn voor het testen en laten onderzoeken van uw producten en het gebruik van diensten zoals Nano lab of VR-lab.
  • Na- en bijscholingsmogelijkheden via een op maat gemaakt programma Professional Learning and Development voor een gereduceerd tarief.
  • Uw naamsbekendheid vergroten door het geven van gastlessen of opdrachten in een actieve verbinding met onderwijsprogramma’s.
  • Speciaal tarief voor uw gasten in het U-park Hotel op de campus.

Hoe werkt het?

We zoeken bedrijven die zich als partner willen verbinden aan het MKB-initiatief ‘Haal talent in huis’.

U neemt deel aan de kenniscommunities, elk bestaand uit tien bedrijven en tien masterstudenten. U kun de studenten vragen om mee te denken met business cases en innovatieve vraagstukken waar actuele kennis onmisbaar is. U spreekt met de studenten af wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Dat kan ook een stage of afstudeeropdracht zijn.

Kosten:

Kosten deelname kenniscommunity € 3000,-,-

Van uw bijdrage wordt een jaar van de  masteropleiding* van de deelnemende student betaald.

Wat levert het u op?

  • Cross-disciplinaire benadering van uw vraagstukken met verrassende, innovatieve uitkomsten doordat studenten met diverse achtergronden deelnemen.
  • De  studenten (en hun omgeving) zijn ambassadeur van uw bedrijf wat u een imago als aantrekkelijke werkgever oplevert.
  • Eventuele uitbreiding van de werkzaamheden met stage of afstudeeropdrachten.
  • Acht  kennisbijeenkomsten met de tien studenten en met elk deelnemend bedrijf.
  • Jaarlijkse netwerkbijeenkomst met alle deelnemende bedrijven en studenten.

Wie weet wordt deze student uw toekomstige medewerker!

Interesse? Praat verder!

Wilt u verder praten over het MKB-initiatief  ‘Haal talent in huis’. Neem dan contact op met

Projectleider MKB-Beurzen Programma:

Solange Panayotopoulos
E-mail: s.a.y.s.panayotopoulos@utwente.nl
Mobiel: 06-45594404

                                                          
In samenwerking met

Rabobank Provincie Overijssel