UTDienstenCESCareer Services

Career Services voor studenten

CAREER SERVICES ONDERSTEUNT STUDENTEN BIJ HUN LOOPBAANORIENTATIE EN BIEDT MOGELIJKHEDEN VOOR BEDRIJVEN OM IN CONTACT TE KOMEN MET STUDENTEN. 

Studeren is meer dan alleen een diploma behalen. Zelfs tijdens het studeren krijg je te maken met vragen over je carrière en moet je al nadenken over je loopbaan na je afstuderen. Welk keuzevak kies je, ga je vakken in het buitenland doen, en wat zijn je mogelijkheden in het algemeen? Career Services van de Universiteit Twente is er om je te helpen en te ondersteunen bij het nadenken over je toekomst, zodat je zodra je bent afgestudeerd je carrière succesvol kunt starten. Wij bieden en geven informatie over:

Plan je eigen afspraak
met een loopbaanbegeleider
Planzelf
Via Planzelf kun je een afspraak maken met een loopbaanbegeleider. Je hoeft dan geen contact op te nemen met het secretariaat. Je kunt kiezen voor een algemene ‘Intake’ (kennismaking), een specifieke ‘Intake Study choice’ voor een studiekeuzetest, een ‘CV Check’ of een ‘Counselling appointment’ (vervolggesprek). Laatstgenoemde is bedoeld voor vervolg- of terugkeerafspraken.

Na het inplannen ontvang je een bevestiging van de betreffende collega en een link naar MS Teams of locatiegegevens voor de afspraak. 

Als je hebt gekozen voor het spreekuur voor Salaris onderhandeling ontvang je een vragenlijst ter voorbereiding op het gesprek.

Onze carrièreplatform JobTeaser

Voor studenten en bedrijven

JobTeaser is ons online carrièreplatform met vacatures, stages en carriereevenementen voor studenten. Wij helpen ook bedrijven contact te leggen met UT-studenten via JobTeaser en bieden een overzicht van studentenorganisaties voor mogelijke samenwerking/workshops, etc. 

JobTeaser Missie

Top carrière-adviezen op JobTeaser speciaal voor jou!

Het online carrièreplatform JobTeaser kan je een overzicht geven van de volgende thema's: Beste banen, ondernemerschap, sollicitatiegesprek, curriculum vitae, motivatiebrief en meer. Eerst moet je een gratis account maken en vervolgens de beste loopbaanadviezen in het Engels bekijken.

Onze missie

Wil helpen studenten hun loopbaandoelstellingen te bereiken door het leggen van een duurzame basis voor hun (vervolg) studie, studiekeuze- en career vaardigheden.

 • Lees de hele missie

  SHAPING 2030: THE UNIVERSITY OF TWENTE IS HERE TO EMPOWER SOCIETY THROUGH SUSTAINABLE SOLUTIONS. WE CHOOSE TO BE THE ULTIMATE PEOPLE-FIRST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY.

  Career Services, het UT expertise centrum voor algemene en onafhankelijke begeleiding van loopbaanvragen & studiekeuzevragen van diverse doelgroepen UT-studenten, heeft als missie:

  Studenten te helpen hun loopbaandoelstellingen te bereiken door het leggen van een duurzame basis voor hun (vervolg) studie, studiekeuze- en career vaardigheden. We helpen studenten bij het ontdekken van hun talenten en deze te vertalen naar de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is gericht op het vergroten van bewustwording en zelfvertrouwen, ter voorbereiding op het contact met toekomstige werkgevers;Professionele kennis te delen met studentbegeleiders en studentopleiders;Een bijdrage te leveren aan opleiding overstijgende projecten gericht op personal development en jobmarketing skills van studenten; Een bijdrage te leveren aan regionale, nationale of internationale projecten; Een bijdrage te leveren aan de beleidsontwikkeling van Career services UT breed. Onze kernwaarde is daarbij de student centraal te zetten in zijn vraagstelling. Dit doen wij door:  

  • individuele begeleiding in een studiekeuzetraject, loopbaancoaching en counselling;
  • studiekeuze/loopbaantesten;
  • inloopspreekuren voor CV-checks en motivatiebrieven;
  • workshops en trainingen;
  • en een online aanbod zoals jobteaser en relevante informatie over arbeidsmarktwetgeving 

  Het doel van Career Services is om studenten te motiveren bij hun persoonlijke zoektocht, hun persoonlijke ontwikkelings-, career- en coachvragen.  Ze handvaten te geven voor de loopbaanvragen: “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik”. Zo’n traject bestaat uit een intake gesprek en een aantal vervolggesprekken met een studiekeuze- of loopbaancoach.Het maken van een afspraak kan via ons secretariaat of via de website. Career Services gebruikt testen ter verheldering van keuzevraagstukken van de student. Een testuitslag wordt altijd in een persoonlijk gesprek besproken. Deze vindenonline plaats, waarna de testuitslag in een persoonlijk gesprek wordt besproken. In het spreekuur voor CV checks en motivatiebrieven kunnen studenten hun persoonlijke vragen voorleggen en bespreken met loopbaancoach.

  In workshops en trainingen behandelt Career Services studiekeuze- en loopbaan thema’s in groepen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van groepsdynamica, studenten leren van elkaar. Tevens werkt Career Services  op dit gebied samen met andere stakeholders op de UT zoals bijvoorbeeld studentenvereniging Integrand of docenten van faculteiten. In sommige gevallen maken we gebruik van externe trainers. Verder is er ook de mogelijkheid voor een online E-coach traject. Onze reikwijdte gaat tot een jaar na afstuderen. Career Services begeleidt studenten ook in de laatste fase van studie of internationale studenten in hun zoekjaar van de IND,  in de uitdagende zoektocht van studie naar werk.