Stagelopen of afstuderen

Innovatiehub Tubbergen - Nieuwe toepassingen sloopmaterialen - Kamphuis Sloopwerken

Naam organisatie
Innovatiehub Tubbergen

Website organisatie
www.innovatiehubtubbergen.nl

Naam contactpersoon
Wouter Reilink

E-mailadres contactpersoon
info@innovatiehubtubbergen.nl

Telefoonnummer contactpersoon

Opdrachtomschrijving

Titel opdracht
Nieuwe toepassingen sloopmaterialen - Kamphuis Sloopwerken

Relevant vakgebied
Techniek, Chemie, Chemical Engineering, Duurzaamheid, Cradle to Cradle, Afvalverwerking, CO2-prestatieladder

Beschikbaar vanaf
1 - jan - 2018

Korte opdracht omschrijving
Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering is op zoek naar hoogwaardige nieuwe toepassingen voor  materialen die op dit moment beperkt recyclebaar zijn. Kamphuis maakt gebruik van de ladder van  Lansink: het afvalbeleid dat voortvloeit uit sloop is erop gericht prioriteit te geven aan de meest  milieuvriendelijke verwerkingswijzen. Ondanks mogelijkheden in recycling verdwijnen nog steeds grote
hoeveelheden materialen in de restafvalcontainer. Plafondplaten en computervloeren zijn hier de  belangrijkste voorbeelden van. Om deze materialen in de toekomst beter recyclebaar te maken is Kamphuis op zoek naar een student die onderzoek wil verrichten naar nieuwe toepassingen voor de genoemde materialen.
Je werkt samen met het management van het bedrijf en krijgt vrijheid om externe stakeholders te  betrekken. Denk bijvoorbeeld aan grote afvalverwerkers zoals Renewi. De definitieve opdracht formuleren we op een manier waarop deze aansluit bij jouw opleiding, jouw wensen en uiteraard de wensen van Kamphuis.
Heb jij de kennis in huis om te nieuwe toepassingen te bedenken voor beperkt recyclebare materialen  en wil je aan de slag bij een van de toonaangevende bedrijven in de sloop- en saneringsbranche? Dan  komen we graag met je in contact.

Innovatiehub Tubbergen
Dit is een opdracht binnen Innovatiehub Tubbergen. De Tubbergse bedrijven Bouwmetaal, Kamphuis Sloopwerken en Loohuis Installatiegroep hebben in september 2017 de handen ineen geslagen om Innovatiehub Tubbergen te starten. Binnen de Innovatiehub werken meerdere stagiaires en afstudeerders iedere studieperiode aan uitdagende opdrachten bij de drie bedrijven. Naast een
praktijkbegeleider vanuit het bedrijf is een projectmanager beschikbaar die jou kan begeleiden. De Innovatiehub maak het mogelijk om met andere studenten samen te werken en ervaringen te delen.
Hiernaast kun je een kijkje nemen in de keukens van alle aangesloten bedrijven. Op deze manier kun je als student de beste studieresultaten combineren met échte meerwaarde voor het bedrijf waar je werkt.

PDF - Full description