Stagelopen of afstuderen

Innovatiehub Tubbergen - Ontwerp monitoringsysteem woningen - Loohuis Installatietechnieken

Naam organisatie
Innovatiehub Tubbergen

Website organisatie
www.innovatiehubtubbergen.nl

Naam contactpersoon
Wouter Reilink

E-mailadres contactpersoon
info@innovatiehubtubbergen.nl

Telefoonnummer contactpersoon

Opdrachtomschrijving

Titel opdracht
Ontwerp monitoringsysteem woningen - Loohuis Installatietechnieken

Relevant vakgebied
Electrical Engineering, Elektrotechniek

Beschikbaar vanaf
1 - jan - 2018

Korte opdracht omschrijving
De komende jaren zal de aandacht voor energiebesparing en energiezuinige installaties steeds groter  worden. Om te bepalen of installaties daadwerkelijk het beloofde rendement behalen is het  noodzakelijk dat er voldoende gegevens bekend zijn. Het monitoren van grote bedrijfsinstallaties is al  jaren gebruikelijk. Het verzamelen van data van woningen staat echter nog in de kinderschoenen. Wij  willen de energiehuishouding van woningen in kaart brengen door middel van monitoring. Hiervoor is  het noodzakelijk dat er een systeem wordt bedacht dat accuraat, simpel en betaalbaar is want anders  zal het geen weg vinden naar de particuliere woningbezitter. Daarnaast is het belangrijk dat er een systeem ontworpen wordt dat de bewustwording van de bewoner vergroot. Bewustwording is een
belangrijke factor in het verlagen van het energieverbruik.  We formuleren de opdracht op een manier waarop deze aansluit bij jouw wensen en de eisen vanuit  jouw opleiding. Zoek jij een afstudeeruitdaging in de elektrotechniek en wil jij bij een grote speler in de  installatietechniek aan de slag? Neem dan contact met ons op!

Innovatiehub Tubbergen
Dit is een opdracht binnen Innovatiehub Tubbergen. De Tubbergse bedrijven Bouwmetaal, Kamphuis  Sloopwerken en Loohuis  Installatiegroep hebben in september 2017 de handen ineen geslagen om  Innovatiehub Tubbergen te starten. Binnen de Innovatiehub werken meerdere stagiaires en  afstudeerders iedere studieperiode aan uitdagende opdrachten bij de drie bedrijven. Naast een praktijkbegeleider vanuit het bedrijf is een projectmanager beschikbaar die jou kan begeleiden. De  Innovatiehub maak het mogelijk om met andere studenten samen te werken en ervaringen te delen.
Hiernaast kun je een kijkje nemen in de keukens van alle aangesloten bedrijven. Op deze manier kun je  als student de beste studieresultaten combineren met échte meerwaarde voor het bedrijf waar je  werkt.

PDF - Full description