Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie


MASTER PSYCHOLOGY INTERNSHIP FORM: TWENTE UNIVERSITY

Title of internship assignment

Motivating to Move

Organisation

University of Twente. Dept Human Media Interaction

Location

Enschede

Desired period of internship

April-July 2017

The assignment

Op maat gemaakte (“tailored”) motivatie strategieën binnen eHealth applicaties is een snel groeiend onderzoeksonderwerp. In dit promotieonderzoek, van de afdeling Human Media Interaction, wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheid om inzichten uit het Transtheoretical Model (stages of change) te combineren met persoonlijkheidsleer. Het uiteindelijk doel is dit testen in een Sport-App (hardloop-app), waarin mensen worden gemotiveerd met getailorde (onder andere op ‘stage-of change’ en op persoonlijkheid) tekstberichten. Het bijzondere aan dit project is dat we berichten willen gebruiken, die door mensen (leken) zelf zijn bedacht. Het idee is dat op deze manier, door gebruik te maken van ‘de eigen woorden’ (lekentaal) de boodschappen aan overtuigingskracht zullen winnen.

 

Inmiddels is, via crowdsourcing, een dataset aan per ‘stage of change’ - mens-gegenereerde motivatie-berichten tot stand gekomen en is er een app gemaakt die mensen berichten kan toesturen die relevant zijn voor zijn of haar stage of change.

 

De stage-opdracht.

Voor deze stage zoeken we een enthousiaste student, die wil meehelpen aan het onderzoeken van de effectiviteit van de app.  In dit experiment willen we te weten komen welke berichten motiverend werken of dat te maken heeft met de stage of change of persoonlijkheid van de participant. De precieze invulling van de opdracht, kan nog nader worden vastgesteld in overleg tussen opdrachtgever en student. (afhankelijk ook of de stage wordt gecombibeerd met de afstudeeropdracht) Maar er zijn verschillende insteken mogelijk, bijvoorbeeld: Dat de student de app verspreidt via SONA en zo onderzoekt doet in de studenten-populatie, dat de student de app verspreidt via een sportschool en zo onderzoekt doet onder actieve mensen of dat de student iedereen benadert die mee wil doen.

Contact person information:

 

Internal: Stans Drossaert, c.h.c.drossaert@utwente.nl

External (HMI): Roelof de Vries, r.a.f.devries@utwente.nl