Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie

FORMULIER STAGE MASTER PSYCHOLOGY UNIVERSITEIT TWENTE

Titel Stageopdracht

Implementatie stoppen-met-roken app

Organisatie

Organisatie: Saxion Hogeschool


Standplaats

Enschede

Gewenste periode voor de stage

2e kwartiel

De Opdracht

Korte omschrijving van de opdracht


Saxion heeft recent een stoppen-met-roken app ontwikkeld, samen met Tactus Verslavingszorg, het Medisch Spectrum Twente, en de Universiteit Twente.  

Een eerste evaluatie-onderzoek naar de app start binnenkort. Na afronding daarvan zal de app verspreid worden onder relevante doelgroepen. 

In deze stage zal de student diverse voorbereidende activiteiten verrichten met het oog op de implementatie van de app. Hieronder vallen het inventariseren van belemmerende en bevorderende factoren om de app te adopteren en implementeren, bij een aantal van deze doelgroepen (zowel rokers met een stopwens, als intermediaire doelgroepen die de app aan rokers kunnen aanraden, zoals praktijkondersteuners, stoppen-met-roken counselors, longartsen). Dit moet onder meer leiden tot concrete aanbevelingen voor een implementatiestrategie.

Naast dit project zal de student ook betrokken worden bij het lopende evaluatie-onderzoek met de app, participeren in het projectoverleg (zowel intern als extern), en in het werkoverleg van het lectoraat waaronder het project valt.

In het vervolg van de stage is er de mogelijkheid om in een aansluitende masterthese nog verder systematisch onderzoek te doen naar determinanten van adoptie van de app bij een of meer van deze doelgroepen.


Voor deze plaats zoeken we een Nederlandstalige student


Informatie Contactpersoon:

Naam: Somaya Ben Allouch


Telefoon: 053 5376 6763


Email: s.benallouch@saxion.nl