Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie

Title:

Systematic review naar de effectiviteit van Randomized Controlled Trails (met een internet-based intervention) met ACT of Mindfulness bij chronische pijnpatiënten.

Overview:

Type opdracht: MA

In –of extern?: Intern

Hoeveel studenten mogelijk? 1

Zelf data verzamelen? Ja

Type onderzoek: literatuur review

Omvang: 10 EC

Opdrachtomschrijving:

Er zijn veel interventies gedaan bij patiënten met chronische pijn. Bij deze opdracht staat centraal dat we meer inzicht willen krijgen of de cognitief gedragstherapeutische (CGT) interventies wel effectief zijn? Boeiend bij deze opdracht is dat we willen ook e-health interventies meenemen. De resultaten van jouw onderzoek kunnen van invloed zijn op nieuw te ontwikkelen (internet-based) interventie voor patienten met chronische pijn.

De onderzoeksvraag is: wat is de effectiviteit van (internet-based) ACT of Mindfullness interventies bij chronsiche pijn patiënten?

Wie zoeken we?

Studenten die het uitdagend vinden om een bijdrage te leveren aan nieuw te ontwikkelen interventies voor chronische pijnpatienten.

Wat bieden we?

Een onderzoek wat op dit moment echt behoefte aan is. De resultaten van je onderzoek zullen gebruikt worden bij het opzetten van nieuwe interventies.  

Begeleiders:

dr. Gert-Jan Prosman, 2de begeleider dr. Wendy Pots