Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie

Effectiviteit van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in de pijnrevalidatie

 

Het Roessingh is een revalidatiecentrum waar patiënten met chronische pijnklachten een multidisciplinaire behandeling krijgen. Deze behandeling is gebaseerd op de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

 

Voordat een patiënt begint met de behandeling worden verschillende vragenlijsten afgenomen; deze vragenlijsten worden ook aan het einde van de behandeling afgenomen. Er is data beschikbaar vanaf 2013 tot en met 2018.

In deze masterthesis wordt gevraagd om de database van al deze gegevens in SPSS op te zetten en de effectiviteit van de behandeling per jaar en over het geheel te onderzoeken. Negatief interpreteren van pijn is een kenmerk van pijn catastroferen. Catastroferen is gerelateerd aan de beoordeling van pijn en functionele beperkingen. Pijncatastroferen wordt gemeten met de Pain Catastrophizing Scale (PCS). Een behandeling met ACT beoogt een toename van psychologische flexibiteit. De psychologische inflexibiliteit werd gemeten met de Psychological Inflexibility in Pain Scale (PIPS).

Lijkt het je leuk om een analyse uit te voeren van de behandelingen die de afgelopen jaren binnen de pijnrevalidatie is uitgevoerd? Schrijf je dan in voor deze masterthesis.

Gert-Jan Prosman