Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie

Impact van eMental Health op het werk van de psycholoog

 

Type opdracht:                            MA

In –of extern?:                             Intern, maar uitvoering het liefst op het stageadres

Hoeveel studenten mogelijk?      1

Zelf data verzamelen?                Ja, beperkt

Type onderzoek:                         Kwalitatief

Opdrachtomschrijving:

In veel GGZ instellingen wordt eMental Health (eMH) gebruikt. Vaak heeft dit tot doel de huidige behandelingen te verbeteren en meer gemak te bieden aan de cliënten. Maar eMH heeft ook invloed op de werkwijze van de zorgprofessional, de psycholoog. Naar deze invloed is nog maar beperkt onderzoek gedaan, terwijl het wel een belangrijke voorspeller is (positief en negatief) voor de implementatie.

 

In dit onderzoek richt je je dan ook op de invloed van eMH op het werk van de psycholoog. Je houdt een aantal interviews (5-10) met collega-psychologen die in hun dagelijks werk eMH gebruiken. Je probeert te achterhalen welke invloed eMH op dit moment op hun werk en op hun rol heeft. Hierdoor genereer je belangrijke inzichten voor de bredere implementatie van eMH, en je bereidt jezelf voor op het werken met eMH als psycholoog na je stage.

 

Tijdens dit onderzoek zal je samenwerken met een student van Human Research Management. Hierdoor leer je dit onderwerp ook vanuit een ander perspectief te bekijken. Er is binnen deze opdracht veel ruimte om je eigen invalshoek te kiezen. Het is handig om deze opdracht te combineren met een stage waarbij eMH wordt gebruikt zodat je de interviews op je stageadres kunt afnemen.

 

Wie zoeken we?

Studenten met interesse in technologie en/of kwalitatief onderzoek

 

Begeleider:

Dr. Saskia Kelders, PGT

Dr. Jeroen Meijerink, HRM Research Group