Vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie

Bartimeus: kinderen en ouders voorbereiden op diagnostisch onderzoek

 

Type of assignment:                    BA/MA (kan beide, in onderling overleg af te stemmen)

Internal or external?:                    Internal/external: Deels vanuit huis mogelijk, maar onderzoek vindt

plaats in Zeist.

Maximum number of students:     1

Individual collecting of data?        Yes/No

Type of research:                           qualitative/ quantitative/ literature review

Description of the assignment:

 

Organisatie: Bartiméus is een expertise-organisatie die mensen met een visuele beperking ondersteunt om het leven te leven zoals zij dat willen. Dit doen we door het bieden van onderwijs, woonvoorzieningen en verschillende andere vormen van dienstverlening. Daarnaast richten we ons op het verzamelen en verspreiden van kennis gericht op alles wat te maken heeft met een visuele beperking.

 

Project en onderzoeksopdracht:

Bartiméus heeft een diagnostisch centrum waar kind en ouder terecht kunnen voor diagnostisch onderzoek. Deze onderzoeken kunnen veel onzekerheid en stress veroorzaken bij de kinderen en ouders. Bartiméus zou graag een stukje van deze onzekerheid en distress wegnemen bij ouders en kinderen en wil hierbij kijken welke ondersteunende mogelijkheden technologie kan bieden voor een kindgerichte benadering. In het project wat we hiervoor aan het opzetten zijn gaat het erom dat er observaties, interviews etc. afgenomen gaan worden bij ouders en kinderen, om duidelijk te krijgen wat de oorzaak is van de ervaren distress. Vervolgens zullen we gezamenlijk met enkele experts bepalen waar technologie een ondersteunende rol kan bieden.

 

We zoeken een student die met ons gezamenlijk de observaties, interviews etc. wil gaan afnemen en mee te denken welke technologische oplossingen inzetbaar zouden kunnen zijn. Ben jij die gedreven student, met interesse in gezondheidszorg en op zoek naar een leuke stageplek of afstudeeropdracht? Laat het ons weten, n.nijhof@bartimeus.nl; tel: 06 18599859.

 

Who are we looking for? Gedreven student met affiniteit met onderwerpen zorg en technologie. Zelfstandig kunnen werken.

What are we offering? Flexibele werkplek, inspirerende werkomgeving, goede begeleiding en martkconforme stagevergoeding

More information?: Nienke Nijhof – nnijhof@bartimeus.nl of tel: 0618599859

Supervisor:  Internal: To be determined,  External: Emma Heitbrink