Medewerkers

Smink, W.A.C. (Wouter)

Smink, W.A.C. (Wouter) MSc. Promovendus

Aanwezig: Ma, di, woe, vrij
Kamer: Cubicus B202
Telefoonnummer: 053 489 4564; 053 489 4470 (secr.)
Email: w.a.c.smink@utwente.nl

English profile

Expertise

Multivariate statistics, missing data, causal inference, text mining, natural language processing.

Onderzoeksprojecten

Ik ben promovendus op het project What Works When for Whom, in samenwerking met het e-Science centrum in Amsterdam. Dagelijkse begeleiding krijg ik van Anneke Sools, Sytske Wiegersma en Janneke van der Zwaan, promotie toezicht komt van Gerben Westerhof en Bernard Veldkamp.

Als onderdeel van eHealth mailen cliënten vaak met hun zorgverlener of therapeut. Voor sommigen werkt dat goed, voor anderen niet. Waar komt dat verschil vandaan? We zoeken het antwoord in de mailwisseling tussen cliënt en therapeut. Wat zeggen ze tegen elkaar, wat zeggen de mails over de relatie, en hoe verandert deze relatie over de tijd?

Dit soort vragen lenen zich goed voor kwalitatief onderzoek, ware het niet dat dat onmogelijk is met rond de 10.000 e-mails. Met behulp van text mining, natural language processing en andere machine learning methodes die veel gebruikt worden voor het analyseren van Big Data beogen we de kwalitatieve methoden te kwantificeren. Vandaar dat ik als statisticus op dit project ben aangesteld.