Medewerkers

Sieverink, F. (Floor) MSc.

Floor Sieverink

Promovenda

Aanwezig op: Ma. / Di. / Wo. / Do. / Vr.
Gebouw: Cubicus, kamer B126b
Telefoon: 053 – 489 6631; 053 – 489 4470/2398 (secr.)
Fax: 053 – 489 2895
e-mail: f.sieverink@utwente.nl

English profile

Expertise

In augustus 2012 heb ik de master Communication Studies aan de Universiteit Twente afgerond. Sinds 1 maart 2013 ben ik als promovenda werkzaam bij de vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie van de Universiteit Twente. Voor mijn onderzoek richt ik mij op het functioneren en de toegevoegde waarde van e-Vita, een online gezondheidsplatform voor de integrale aanpak van chronische zorg voor patiënten met diabetes type 2 (DM2), COPD of chronisch hartfalen (CHF).

Lopende onderzoeksprojecten

Het onderzoeksproject bestaat uit drie lijnen:

Lijn 1: Het systeem e-Vita. Hoe worden de verschillende onderdelen van e-Vita gebruikt, welke gebruikspatronen kunnen we onderscheiden, en wie zijn de gebruikers? Kunnen we het gebruik van een platform zoals e-Vita uiteindelijk voorspellen aan de hand van de kenmerken van de gebruiker, en hoe kunnen we met behulp van deze informatie e-Vita persuasiever maken?

Lijn 2: Bevindingen van patiënten en zorgverleners. Welke invloed hebben de belevingen en de ervaringen van e-Vita gebruikers (zowel patiënten als zorgverleners) op het gebruik en effect van e-Vita?

Lijn 3: Zorglijn. Op welke manier kan een platform zoals e-Vita worden geïmplementeerd in de huidige zorgstandaarden voor de behandeling van DM2, CHF of COPD, zodanig dat het een waardevolle toevoeging is aan de bestaande zorg?

Om een antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen zullen, onder andere met behulp van logdata, interviews, surveys en usability-metingen, zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens worden verzameld over het gebruik, de gebruikers en de implementatie van het e-Vita platform. Het is voor het eerst dat er een integrale evaluatie plaatsvindt van het gebruik en de implementatie van een gezondheidsplatform voor meerdere chronische aandoeningen.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de Stichting Zorg Binnen Bereik en is een samenwerking tussen de Universiteit Twente en onderzoeksteams van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Leiden, de Vrije Universiteit in Amsterdam en het Kenniscentrum Ketenzorg in Zwolle.

Promotoren zijn prof. dr. J.E.W.C. (Lisette) van Gemert-Pijnen en prof. dr. R. (Robbert) Sanderman. Assistent-promotoren zijn dr. S.M. (Saskia) Kelders en dr. L.M.A. (Annemarie) Braakman-Jansen.

Publications