Medewerkers

Kloos, N. (Noortje) MSc.

Onderzoeker / Promovenda

Aanwezig op: Ma. - Vr.
Gebouw: Cubicus, kamer B108
Telefoon: 053 – 489 6806 (hele week bereikbaar); 053 – 489 4470 of 2398 (secretaresse)
e-mail: n.kloos@utwente.nl

English profile

Expertise

Ik heb gestudeerd aan de Universiteit Utrecht: de bachelor Klinische en Gezondheidspsychologie en daarna de researchmaster Social and Health Psychology. Tijdens mijn master thesis heb ik de praktische toepasbaarheid onderzocht van zelf-monitoring (bijhouden van een snackdagboek) in combinatie met het maken van een implementatie intentie (specifiek “als-dan plan”) om ongezond snackgedrag te verminderen in een obesitas kliniek. Ik heb ervaring met het doen van onderzoek in een lab setting, maar onderzoek in een toegepaste setting brengt specifieke en interessante uitdagingen met zich mee, waar ik me ook graag mee bezig houdt.

In mijn master heb ik me bezig gehouden met een kritische benadering van wetenschappelijk onderzoek, het innovatief toepassen van verschillende onderzoeksmethodes en het analyseren van data. Onderwerpen waar ik me mee bezig heb gehouden zijn onder andere gezondheidsgedrag, gedragsverandering en gewoontegedrag.

Lopende onderzoeksprojecten

De komende jaren mag ik mij als promovenda bezighouden met een bijzonder project in samenwerking met zorggroep Sint Maarten. Door middel van een aantal interventies zullen we kijken we hoe inzichten uit de positieve psychologie en specifiek de zelfdeterminatie theorie praktisch toe te passen zijn binnen woonzorgcentra om zo het psychologisch welbevinden van bewoners te vergroten. Hiermee kan ik mijn ervaring in als verzorgingsassistent in de ouderenzorg heel mooi combineren met de kennis uit mijn studie.