UTFaculteitenBMSNieuwsMaarten IJzerman vertrekt naar Melbourne

Maarten IJzerman vertrekt naar Melbourne

Deze week is bekend gemaakt dat Health Technology & Services hoogleraar Maarten IJzerman, een nieuwe positie heeft aanvaard bij de University of Melbourne en de Victorian Comprehensive Cancer Center (VCCC) in Melbourne, Australië.

Vanaf Mei 2018 zal hij worden aangesteld bij de Faculty of Medicine, Dentistry and Health Sciences van de University of Melbourne als Chair Cancer Health Services Research. Deze benoeming is onderdeel van de Leaders in Cancer Strategy van de VCCC.  

Maarten IJzerman zal leidinggeven aan de ontwikkeling en bestendiging van een data-driven Cancer Health Services Research program binnen de VCCC, waarbij de ontwikkeling van analytische tools om wetenschappelijke en technologische doorbraken te vertalen in oncologische zorg centraal staat. Uit het persbericht van de UoM: “While we live in a world of convergent technologies, specialists like Professor IJzerman are needed to make sense of the data and apply it to practice”. Binnen zijn aanstelling zal hij onder meer co-chair zijn van de stuurgroep “data-driven analytic capabilities” van de Melbourne Genomic Health Alliance (MGHA).  

VCCC/UoM/Western Health

De Victorian Comprehensive Cancer Center is in 2009 opgericht naar Amerikaans model, en is een krachtige bundeling van 10 toonaangevende klinische en research instituten in Melbourne, waaronder de University of Melbourne, Western health, de Peter MacCallum

Cancer Center en de Walter and Eliza Hall medical research institute.

Universiteit Twente

Maarten IJzerman zal naast zijn benoeming in Melbourne een deelaanstelling in Twente houden. Hij zal daarin vooral actief zijn als promotor voor zijn promovendi bij HTSR, op het aandachtsgebied “personalized medicine en (molecular) diagnostics”, waarin vooral onderzoek plaatsvindt in de oncologie en juveniele reuma (UCAN-CANDU). Verder zal Maarten in zijn nieuwe rol betrokken zijn bij onderwijs van de UT, en meewerken aan de verdere internationalisering van de UT.

Over Maarten IJzerman

Maarten IJzerman, opgeleid als biomedisch wetenschapper (1993, Nijmegen) en gepromoveerd (1997) in Twente, kwam in 2007 naar de UT als hoogleraar waar hij de vakgroep Health Technology & Services Research startte en uitbouwde. Daarvoor was hij 7 jaar wetenschappelijk directeur van Roessingh Research and Development. Na zijn benoeming als opleidingsdirecteur GZW/HS (2007-2012), werd hij in 2013/2014 interim wetenschappelijk directeur van het MIRA instituut voor Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde. Tussen 2015-2017 was hij prodecaan Health & Biomedical Technology bij de Faculteit TNW, waar onder andere de basis is gelegd voor de huidige bouw van het Techmed Center. Naast zijn aanstelling bij de UT heeft hij een groot aantal internationale functies, en is hij lid van de Raad van Toezicht van Radiotherapiegroep (Arnhem/Deventer) en topklinisch ziekenhuis Maxima Medisch Centrum (Veldhoven).  

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)