Methodologiewinkel

Welkom!

Heb je vragen over het opzetten van een studie (“Hoeveel proefpersonen heb ik nodig?”), het analyseren van een data set (“Wat moet ik met mijn niet-normaalverdeelde data doen?”) of over SPSS/R? Of heb je een andere statistische of methodologische vraag? Studenten van de faculteit BMS kunnen gebruik maken van gratis en vrijblijvend advies via de Methodologiewinkel!

Het is mogelijk om hulp te krijgen via e-mail of in de vorm van een persoonlijk consult (niet via skype of per telefoon). Meestal gaat de voorkeur uit naar een consult, aangezien alleen kleine/zeer algemene vragen per mail beantwoord kunnen worden.

Een consult duurt niet langer dan 30 minuten. In de online tool is te zien welke tijdsloten (nog) beschikbaar zijn. Daarnaast is het met behulp van de online tool mogelijk om zelf een afspraak in te plannen. Consults vinden plaats in Cubicus (gebouw 41). Gelieve alleen naar de kamer van de consultant komen als er daadwerkelijk een consult is ingepland. Voor kleine vragen over onderzoeksmethoden / SPSS / analyses / etc., of voor andere vragen, kun je een mail (in het Nederlands of in het Engels) sturen naar: methodologiewinkel@utwente.nl. Let wel: Het kan enkele werkdagen duren voordat de mail beantwoord wordt.

Plan hier een consult in: https://methodologiewinkel.planner.utwente.nl/
Goed om te weten: Onze medewerker geeft advies, maar zal het werk niet voor je doen. 

De Methodologiewinkel is een initiatief van de vakgroep Onderzoeksmethodologie, Meetmethoden en Data-Analyse (OMD).

Consultants:
Sandra Oude Wesselink (Cubicus B329)
Jolien van Straalen-Pas (Cubicus B319)

MICROLECTURES

Heb je vragen over onderzoeksmethodologie of statistiek? Neem dan ook eens een kijkje bij deze micro-lectures. Deze korte video's kunnen je door het onderzoeksproces heen helpen en beantwoorden misschien al veel van je vragen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor begeleiders en hun studenten.