Hoe werkt het

Aanmelding en toestemmingsverklaring

Als u mee wilt doen aan het onderzoek vragen wij u zich aan te melden door het aanmeldformulier in te vullen. U ontvangt na aanmelding binnen 5 werkdagen een e-mail op het door u opgegeven e-mailadres. In deze e-mail vindt u een uitnodiging naar een korte screeningsvragenlijst zodat wij kunnen bepalen of u mee kunt doen aan het onderzoek. Aan het begin van deze screeningsvragenlijst dient u toestemming te geven voor deelname aan het onderzoek. U gaat dan akkoord met de voorwaarden voor deelname. Deze toestemmingsverklaring vindt u onderaan deze informatiebrief.

Korte screeningsvragenlijst

Nadat u toestemming heeft gegeven voor deelname aan het onderzoek kunt u de korte screeningsvragenlijst invullen. Het invullen duurt ongeveer 5-10 minuten. Vervolgens ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail bericht van ons of u mee kunt doen.

Vragenlijstonderzoek en loting

In totaal duurt het onderzoek 12 maanden. Voor het onderzoek vult u 4 keer een vragenlijst in. De eerste vragenlijst ontvangt u bij de start van het onderzoek (nadat u bericht hebt ontvangen of u mag deelnemen). De andere vragenlijsten ontvangt u 6 weken, 3 maanden en 12 maanden na de start van het onderzoek. Deze vragenlijsten vult u online in, bijvoorbeeld thuis op uw computer. Het invullen van de vragenlijst duurt per keer ongeveer 20 tot 30 minuten. Bij het geluksdagboekje van week 2 en week 4 ontvangt u tevens een paar korte vragen (zie ook het schema hieronder). Het invullen daarvan zal ongeveer 5 minuten duren.

Als u mee kunt doen aan het onderzoek ontvangt u de eerste vragenlijst bij de start van het onderzoek op een door u opgegeven e-mailadres. Na het invullen van deze eerste vragenlijst vindt de loting plaats. Omdat de loting voor alle deelnemers op hetzelfde moment plaatsvindt, kan er vanaf het moment van uw aanmelding voor het onderzoek tot het daadwerkelijk starten met de geluksoefening een aantal weken wachttijd zitten.

Klik hier voor een handig schematisch overzicht van het onderzoek!

 Vrijwilligheid deelname

Als u besluit niet mee te doen, hoeft u verder niets te doen. U hoeft ook niet te zeggen waarom u niet wilt meedoen. Als u wel meedoet, kunt u zich altijd bedenken en toch stoppen, ook als u daarvoor geen reden wilt opgeven. Dit kan ook tijdens het onderzoek.