Pre-U

De University of Twente biedt een uitgebreid onderwijsprogramma voor basis – en middelbare school leerlingen. Via het Pre-U programma maken leerlingen kennis met wetenschappelijk onderwijs van de universiteit en leren ze over de mogelijkheden van hun vervolgstudie.  

BASISSCHOLEN EN KINDEREN

Pre-U Junior, het Wetenschapsknooppunt van de University of Twente, heeft als doel de verbinding tussen het basisonderwijs en de wereld van wetenschap en technologie te versterken. We richten ons daarbij op leerlingen van 4 tot 14 jaar, maar ook op hun leerkrachten en ouders. Bekijk alle activiteiten voor basisscholen en kinderen

MIDDELBARE SCHOLEN

Het Pre-U heeft als doel middelbare scholen en de University of Twente met elkaar te verbinden. Daarvoor organiseert Pre-U diverse activiteiten voor scholieren, maar wordt ook opleiding en ondersteuning geboden voor professionalisering van docenten in het voortgezet onderwijs. Bekijk alle activiteiten voor 1-6 vwo leerlingen.    

DOCENTEN

Voor docenten biedt het Pre-U in samenwerking met instituut ELAN ondersteuning bij  docentprofessionalisering. Zo is er de mogelijkheid een lerarenopleiding te volgen, worden er verschillende cursussen aangeboden en worden docentontwikkelteams (DOT’s) gefaciliteerd. Ook kunnen docenten met hun scholieren langs komen in bijvoorbeeld het leerlingenlab om hier een workshop te volgen.

Pre University

https://www.utwente.nl/onderwijs/pre-university/