BMS - Vakgroep ELAN (NL)

Myrte Maathuis

Profiel en werkzaamheden

In 2013 heb ik aan de Rijksuniversiteit de bachelor Engelse taal en cultuur afgerond, en daarmee ook mijn bevoegdheid tot tweedegraads docent Engels behaald. In 2014 behaalde ik mijn masterdiploma Toegepaste taalwetenschap aan de RuG, en was daarnaast werkzaam als docent Engels in het vmbo-onderwijs. In augustus 2014 ben ik begonnen met het Onderwijstraineeship, waarbinnen ik aan de Universiteit Utrecht mijn eerstegraadsbevoegdheid Engels behaalde. Daarnaast was ik werkzaam als docent Engels op het vmbo, havo en vwo. Op zoek naar meer uitdaging op academisch vlak, ben ik in 2016 werkzaam geweest bij Diataal BV als ontwikkelaar van formatieve toetsen Engels en als eindredacteur voor remediërend leesmateriaal Engels.

De heimwee naar het onderwijs was te groot, zodoende sta ik momenteel weer voor de klas, naast mijn werk als eindredacteur bij Diataal. Dankzij de Promotiebeurs voor leraren van het NWO, zal ik in de toekomst mijn liefde voor onderwijs en wetenschap kunnen combineren.

Onderzoek

In december 2017 zal ik starten met mijn onderzoek naar het differentiëren van instructie als complexe activiteit. Op basis van cognitieve taakanalyse wil ik een trainingstraject ontwikkelen waarin havo-leerkrachten Engels op een systematische, leertheoretisch gefundeerde, wijze hun instructie leren differentiëren. Deze training zal in de praktijk getest en geëvalueerd worden, en op basis van de bevindingen wordt de training geoptimaliseerd. Ik kijk er enorm naar uit om hiermee te starten!