De Amygdala

Overeenkomsten en verschillen met de alumnivereniging

Amygdala

Amygdala is de alumni-vereniging van de opleiding Psychologie aan de universiteit Twente. De naam is verzonnen door Mariƫlle van Hengel, omdat volgens haar een alumni-vereniging werkt als een Amygdala. Voor een deel is dat ook zo.

RelatiesDe overeenkomsten

De Amygdala wordt ook wel het "Emotionele brein" genoemd, want speelt een belangrijke rol in hoe wij onze emoties verwerken en hierop reageren. De alumni-vereniging Amygdala wil vorm geven aan de (emotionele) verbintenis tussen (ex-)studenten psychologie aan de Universiteit Twente.

Verder is de Amygdala verbonden met veel onderdelen in de hersenen. Dit komt overeen met de netwerkfunctie die de alumni-vereniging Amydala wil vervullen. Hierbij kun je onder andere denken aan ondersteuning bij het vinden van een baan.

De verschillen

De alumni-vereniging Amygdala wil niet alleen een emotionele functie vervullen maar ook een rationele. Naast dat het leuk is om met elkaar in contact te blijven kan het vooral ook heel nuttig zijn. Zo willen wij een rol vervullen in het op de hoogte blijven van je vakgebied na je afstuderen (door een nieuwsbrief) en activiteiten organiseren zoals workshops. Een hoop mogelijkheden dus.

Een ander verschil tussen het hersengebied en de alumni-vereniging is dat de Amygdala wel verbonden is met andere hersengebieden, maar dat er nauwelijks verbindingen naar toe gaan en alleen vanaf. Dit is niet hoe de alumni-vereniging wil functioneren.