Testimonials

Anne - UT webredacteur

Alumnivereniging Amygdala bezoekt afgestudeerde PSY’ers op hun werk:

Anne:" Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken!"

Media!

Bij mijn keuze voor Psychologie stond snel vast: de gezondheidskant trekt me niet, A&O ook niet. Wat dat betreft ben ik nooit een gemiddelde Psychologie-student geweest. Ik wilde vanaf begin af aan ‘iets met media’, en heb daarom erg bewust voor de afstudeerrichting op dat gebied gekozen, die toen Cognitie, Media en Ergonomie heette. De ergonomievakken vond ik eerst helemaal niets, maar hoe meer ik daarvan volgde, hoe duidelijker mij werd hoe belangrijk interaction design is, en wat er allemaal mis kan gaan: bij het ontwerpen van een koffieapparaat, maar ook bij het maken van een website. Bij de opleiding Communicatiewetenschap had ik naast marketingvakken ook al enkele vakken op het gebied van nieuwe media gevolgd, het sloot prima op elkaar aan. Nieuwe media en de (social) networking mogelijkheden op het internet fascineerden mij al lang.

Afgestudeerd, en dan?

Omdat ik tijdens mijn studie veel voorlichting voor de UT in Duitsland, waar ik zelf vandaan kom, had gedaan, heb ik na mijn afstuderen gesolliciteerd als communicatiemedewerker bij Psychologie: een mix van studievoorlichting, interne communicatie, websites bijhouden en persberichten schrijven over GW-onderzoek. Die baan heb ik twee jaar lang met veel plezier gedaan, maar in deze twee jaar heb ik me steeds meer georiënteerd richting de digitale wereld: de voorlichtingswebsites van de faculteit bijvoorbeeld of het opzetten van digitale nieuwsbrieven voor studenten en medewerkers. Toen ik een vacature zag bij de UT webredactie heb ik wel kort getwijfeld (ik zat namelijk erg goed op mijn plek bij GW),  maar uiteindelijk toch voor web in plaats van voorlichting gekozen. Met een groot vraagteken in mijn achterhoofd: ga ik de voorlichting en het contact met (aankomende) studenten niet heel erg missen?

Huidige werkgever

En bij de UT-webredactie werk ik nu nog steeds, onderdeel van de centrale dienst Strategie & Communicatie. Wij hebben vier afdelingen: marketing, internationaal, beleid en communicatie. Ik hoor bij de laatste, maar ook bij de andere afdelingen zitten twee PSY-studiegenoten van mij. Wat wij doen? Onze afdeling communicatie verzorgt het drukwerk/foto’s voor de UT, de persberichten en nieuwsberichten over UT-onderzoek, de interne en externe communicatie van de UT, en ten slotte de websites. Als coördinerend webredacteur beheer ik het algemene gedeelte van de www.utwente.nl website: nieuwsberichten, inhoud van de website en samenwerking met en ondersteuning van beheerders van alle andere sites. Opleidingen, faculteiten, vakgroepen etc. hebben namelijk allemaal eigen sites in beheer,  die ondersteund worden door onze centrale redactie. Het contact met mensen mis ik niet, want er komen dagelijks genoeg UT’ers bij ons met vragen over de website, die zij beheren. En die combinatie vind ik erg leuk: zelf teksten schrijven, goede structuren bedenken voor gebruikers, en kennis overdragen aan honderden mensen, die allemaal zo goed mogelijk hun UT site willen bijwerken.

Studeren in het buitenland? Stages?

Nee, ik heb tijdens mijn studie geen van beide gedaan. Wel door mijn studiegerelateerde bijbaan veel ervaring opgedaan, en natuurlijk is Nederland voor mij al buitenland, dus nog een keer verder weg hoefde voor mij eigenlijk niet. Achteraf gezien heb ik hier trouwens best wel spijt van. Een paar maandjes aan de andere kant van de wereld, dat was wel erg leuk geweest! Nu is het helaas te laat. Daarom raad ik iedereen aan die kans te grijpen als die er is, want als je een keertje echt aan het werk bent, dan lukt het toch niet meer. 

Volgende maand: Aniek, Psycholoog bij Mediant GGZ.

Wil je contact opnemen met een van de alumni? Stuur dan een mailtje naar amygdala@utwente.nl.