Amygdala

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek is dat je eerste succes. De werkgever heeft interesse in jou: door je brief, je CV of wellicht door verhalen van anderen. Het eerste gesprek is belangrijk: je geeft hiermee een eerste indruk af. Hoewel het belangrijk is om jezelf te zijn tijdens dit gesprek, kun je je voorbereiden op enkele ‘standaard’ vragen die vaak terugkomen in gesprekken.

1.Vertel eens wat meer over jezelf.

Beperk je tot die feiten die interessant zijn voor de ander of een goed beeld geven van wie jij bent. Geen autobiografie of monoloog van een half uur! Als je je karakter beschrijft (liefst aansluitend op de vacature) bedenk dan van tevoren voorbeelden waaruit deze karaktereigenschappen blijken.

2.Waarom denk jij dat jij geschikt bent om bij dit bedrijf te werken? Of, ik interview 120 mensen voor deze baan, waarom moet ik jou aannemen? 

Voel je niet aangevallen maar noem kort en krachtig wat jouw sterke punten zijn. Bedenk vooraf hoe je deze kunt onderbouwen met voorbeelden.

3.Op welke 2 of 3 dingen die jij in je leven hebt bereikt gaven jou de grootste voldoening?

Kies dingen waar je echt trots op bent. Bij voorkeur gebeurtenissen die niet zozeer hangen op het resultaat maar meer de weg daarheen. Hiermee kun je je kwaliteiten extra benadrukken.

4.Waarom wil je voor ons werken? Wat is je ideale baan?

Zorg dat je een goed antwoord hebt. Zorg ervoor dat je minimaal twee redenen hebt waarom je voor dit bedrijf wilt werken. Zorg ervoor dat je je in het bedrijf hebt verdiept, zodat je antwoorden kan geven die van toepassing zijn op het bedrijf. Bekijk de website en de kenmerken die in de vacature naar voren komen!

5.Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Je kunt verscheidene scenario’s binnen vijf jaar hebben om in verschillende soorten gesprekken te gebruiken. Je kunt ook heel goed zeggen: “mijn doelstellingen kunnen veranderen met de kansen die zich voordoen. Maar op dit ogenblik, wil ik... .” Altijd fout: “ Geen idee, ik zie wel.” Geef een visie!!

6.Wat zijn jouw interesses buiten het werk? Bij welke activiteiten ben jij zoal betrokken?

Hoewel het zeer wenselijk is om meerdere interesses te hebben, is het noemen van veel interesses een fout: de interviewer zal zich af gaan vragen wanneer je dan tijd hebt om te werken. Als je spreekt over je persoonlijke leven, houd dan rekening met verdere vragen.

7.Wat zijn jouw sterke punten?

Employment servicesWerkgevers stellen deze vraag om je een kans te geven om jezelf te verkopen en iets over jouw waarden te leren. Kies een sterkte met betrekking tot werk, opleiding, of activiteiten: “Ik ben goed in het werken met mensen”,  “ik leer snel”,  “ik ben betrouwbaar",  "wanneer ik zeg dat ik iets zal doen, dan doe ik het.” Wees klaar om elk punt met een specifiek voorbeeld te kunnen onderbouwen.

8.Wat zijn jouw zwakke punten?

Geef altijd een zwak punt dat heeft te maken met werken, zelfs als iets in je persoonlijk leven werkelijk jouw grootste zwakheid is. Sommige zwakke punten kunnen stiekem ook positief worden opgevat, zoals perfectionisme. Denk hier goed over na en wees eerlijk.

Als je gaten hebt in je cv en daar lastige vragen over verwacht, bereid je daar dan extra op voor. Bedenk zelf ook vragen die je aan de werkgever kunt stellen en let daarbij op dat het niet om vragen gaat waarop het antwoord te vinden is in het jaarverslag of de website van de organisatie.

Ga goed verzorgd naar het sollicitatiegesprek. Draag niet teveel make-up, sieraden of parfum. Probeer van tevoren uit te vinden wat voor kledingcultuur er heerst in de organisatie waar je solliciteert en pas je kleding daarop aan. Het klinkt als een onnodig advies maar toch: wees op tijd op het sollicitatiegesprek. Bedenk dat treinen wel eens vertraging hebben en bussen wel eens niet op komen dagen. Dus ga op tijd van huis. Mocht je toch te laat zijn bel dan tijdig naar de persoon met wie je een gesprek hebt.

Bronnen

Europlacement

CartoonLabeur.nl