UTFaculteitenBMSAgendaSymposium: Van innovatie naar patiëntenzorg! Geen brug te ver

Symposium: Van innovatie naar patiëntenzorg! Geen brug te ver

Hoe veranderen (technologische) innovaties de oncologische zorg? En hoe kunnen we deze inzetten om de kwaliteit van zorg te verbeteren? Je bent van harte welkom bij het symposium ‘Van innovatie naar patiëntenzorg! Geen brug te ver’ op 28 september 2018.

Tijdens het symposium wordt onderzoek naar organisatorische en technologische innovaties in de oncologische zorg besproken. De zorg voor de patiënt met kanker wordt steeds meer gepersonaliseerd. Innovaties in de diagnostiek richten zich vooral op het beter lokaliseren en identificeren van de tumor. Behandelingen worden steeds gerichter en minder belastend en met minder bijwerkingen voor de patiënt. Hierdoor wordt de zorg meer op maat gegeven, passend bij de kenmerken van de tumor en bij de patiënt en zijn of haar sociale omgeving. Hoe passen we deze innovaties zo goed mogelijk toe om de kwaliteit van zorg verder te optimaliseren?

Naast lezingen van (internationale) experts (voertaal Engels) zal er ook tijd zijn om elkaar te leren kennen in speeddates (in het Engels of Nederlands).

Het symposium wordt afgesloten met de openbare verdediging van het proefschrift van Marissa van Maaren getiteld 'Local management of early stage breast cancer and clinical risk prediction of survival.'

Deelname is kosteloos. Download de flyer of ga naar de website voor meer informatie en om je in te schrijven.