Vacatures/Bijbaan

Bronzen beelden beveiligen en beleven

ACHTERGRONDINFORMATIE:

Art Salvage (http://artsalvage.nl/) is in de eerste plaats een bedrijf dat ten dienste staat voor het in stand houden van ons erfgoed. Dit doen zij onder andere door het beveiligen van kunst, calamiteitendienstverlening en het onderhoud van privé en bedrijfscollecties. Deze diensten kunnen ze verzorgen door nauw samen te werken met meerdere onafhankelijke partners. Een onderdeel van de diensten die Art Salvage aanbiedt is het beveiligen van bronzen beelden tegen diefstal en vandalisme.

PROBLEEMSTELLING:

Art Salvage heeft op dit moment een systeem dat bronzen beelden tegen diefstal beschermd. Het systeem detecteert trillingen en produceert vervolgens een geluidsignaal van ongeveer 110dB. Dit om dieven, maar ook vandalen af te schrikken. Gelijktijdig wordt er contact gemaakt met een platvorm vanuit dit platform worden er 50 sms’jes en e-mails verstuurd naar de gebruikers, dit kunnen gemeente ambtenaren of buurtbewoners zijn, zodat ook adequate opvolging kan worden ingeschakeld.

Dit systeem is echter sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen die noodzakelijk zijn. Met name de waterdichtheid en het stroomverbruik zorgen voor veel problemen. Verder zou het systeem idealiter ook meer functies moeten hebben. Dit om het voor bijvoorbeeld gemeenten aantrekkelijker te maken te investeren in een dergelijk systeem.

OPLOSSINGSRICHTING:

Art Salvage zou graag de mogelijkheden willen laten onderzoeken naar nieuwe innovatieve oplossingen met betrekking tot de beveiliging van bronzen beelden. Daarnaast willen zij graag kijken naar mogelijkheden om een extra dimensie te creëren in het beleven van kunst met betrekking tot de bronzen beelden. Denk bijvoorbeeld aan augmented reality.

Dit is een mooie uitdagende opdracht voor iemand die kunst, techniek en beleving wil samenbrengen in het kader van een afstudeeropdracht.

MEER INFORMATIE:

Science Shop Twente, Ir. Tim Jongman The Gallery, tel. 053-489 3942, e-mail: t.jongman@novelt.com