Vacatures/Bijbaan

Mast-systeem zorgt voor eigen energie

Twee vooraanstaande bedrijven uit de “mastenbranche” willen een nieuw product ontwikkelen. Bij deze innovatie gaan ze uit van hun huidige aanbod.

Men wil een "stand-alone mastsysteem" ontwikkelen van waaruit een stevige lichtbron aangesloten kan worden. Dit systeem moet volledig stand-alone en via duurzame energiewinning kunnen functioneren. De mastsystemen moeten ontworpen worden binnen de functionele eisen die aan het huidige gebruik worden gesteld.

De twee bedrijven hebben hier veel expertise in en zijn op hun marktsegment een van de grootste spelers in Nederland. Als studentonderzoeker werk je nauw met hen samen, en kun je terecht op de bedrijfslocaties waar productexperts voor de begeleiding zorgen en hun expertise met jou willen delen.   

Binnen de opdracht zullen in de eerste fase enkele (combinaties van) duurzame technieken uitgewerkt worden, waarbij ook oog is voor (esthetische) design-aspecten. Uit deze concepten wordt samen met de opdrachtgever het meest kansrijke en aantrekkelijke concept gekozen. Deze keuze zal tot een nader te bepalen detailniveau uitgewerkt worden in een ‘technical proof of concept’.

Meer informatie:
Wetenschapswinkel Twente, Ir. Egbert van Hattem, The Gallery, tel. 053-489 4407/3848, e-mail: e.vanhattem@novelt.com
Faculteit Engineering Technology, Dr.ir. A.P. van den Beukel, Horst, tel. 053-4894853, e-mail: a.p.vandenbeukel@utwente.nl