Vacatures/Bijbaan

Disruptieve productieprocessen in de bouw

Achtergrondinformatie
Nijhuis Toelevering fabriceert en verkoopt kozijnen en houtskeletbouw (hsb) elementen voor de bouwnijverheid. Om het totale proces van aanvraag klant tot en met levering op de bouw te automatiseren is er door Nijhuis Toelevering het platform www.toeleveringonline.nl ontwikkelt. Klanten kunnen hier simpel en snel kozijnen bestellen en sturen in feite het productieproces aan.

Probleemstelling
Klanten die via www.toeleveringonline.nl kozijnen bestellen zijn, ZZP-ers, kleine aannemers en particulieren. Zij vullen op dit moment handmatig de maatvoering en specificaties in. Om ook interessanter te zijn voor grotere aannemers en bouwprojecten die tot stand komen met BIM, zou het wenselijk zijn dat er een ICT-koppeling komt tussen een middels BIM ontwikkeld 3D-model en www.toeleveringonline.nl. Fouten worden geminimaliseerd, omdat dubbel handmatig invoerwerk niet meer nodig is.

Oplossingsrichting
Nijhuis Toelevering zou graag een methode bedenken/ontwikkelen om 3D-modellen te kunnen gebruiken als basis om hun productie aan te sturen. Concreet betekent dat het (geautomatiseerd) kunnen uitlezen van een 3D-model en alle benodigde parameters om de productie aan te kunnen sturen. Daarnaast zal het mogelijk moeten zijn om op basis van gekozen / ingevulde parameters ook weer een (kloppend) 3D-model te kunnen genereren. De opdracht kan in het kader van het afstuderen worden uitgevoerd.

Meer informatie:
Science Shop Twente, Ir. Tim Jongman The Gallery, tel. 053-489 3942, e-mail: t.jongman@novelt.com