Nieuw interieur voor 't Helmgras

De vereniging ‟t Helmgras is een woon- en werkgemeenschap van mensen met een psychische beperking (www.helmgras.nl). Voor de werknemers is ‘t Helmgras de vereniging waar ze in alle rust op hun eigen manier en in eigen tempo kunnen werken en wonen. De vereniging heeft twee afdelingen. Er is een kwekerij met allerlei werken er worden oude ambachten beoefend waarvan de gemaakte producten worden verkocht in hun eigen winkel. In totaal zijn er momenteel 35 enthousiaste mensen, die liever met de handen bezig zijn dan de therapie induiken. 

Producten die de mensen van het Helmgras maken worden verkocht in de “Toonzaal” op het terrein van ’t Helmgras. Dit is een ruimte van 8 x 10 meter met een beoogde landelijke uitstraling. Het interieur is echter niet optimaal ingericht en ook leent de inrichting zich niet echt voor de medewerkers van het Helmgras om op een overzichtelijke manier door henzelf de eigen gemaakte producten ten toon te stellen. 

In samenwerking met de Wetenschapswinkel Universiteit Twente is afgestudeerd industrieel ontwerper Ashley Hofsink aan de slag gegaan om een nieuw ontwerp te ontwikkelen dat aansluit bij de wensen van het Helmgras.

Macintosh HD:Users:ellyreimerink:Desktop:toonzaal.jpg