Belemmeringen buurtbemiddeling.

Studeer je Psychologie richting V&G?


Bij de Wetenschapswinkel hebben we altijd meerdere interessante vacatures voor studenten beschikbaar. Een voorbeeld is de vacature bij Travers buurtbemiddeling uit Zwolle. Zij probeert door middel van vrijwillige buurtbemiddelaars onderlinge ergernissen en ruzies samen met de betrokken buren op te lossen..


Hierdoor kan voorkomen worden dat een conflict escaleert en zelfs de politie ingeschakeld moet worden. De organisatie merkt dat mensen die te maken krijgen met een conflict pas laat buurtbemiddeling inschakelen. Daarnaast vermoeden ze dat veel mensen helemaal geen contact opnemen. Om deze reden wil Travers onderzoek laten doen naar de belemmeringen om bij een burenruzie de hulp van buurtbemiddeling in te schakelen. Daarnaast willen ze weten hoe ze deze belemmeringen kunnen verminderen.


Dit onderzoek kan als Masteropdracht bij Psychologie, afstudeerrichting Veiligheid & Gezondheid, uitgevoerd worden vanaf september 2009. De opdracht zal begeleid worden door dr. Ellen Giebels. Voor het uitvoeren van dit onderzoek is er een kleine vergoeding beschikbaar.


Lijkt het je leuk om deze opdracht te gaan doen en wil je graag meer informatie? Neem dan contact op!


Meer informatie:

Aleksandra Berezowska MSc, Bastille kamer 214, tel: 053-4893942

E-mail: wewialgemeen@disc.utwente.nl