Innovatie in de uitvaartbranche

Total-Image is een audiovisueel productiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren van audiovisuele presentaties en shows voor evenementen. Van de verhuur van professionele apparatuur tot een volledig geproduceerde totaaloplossing.

Total Image kan ook crematoria tot haar klantenkring rekenen. Daar kwamen zij onderstaande problemen tegen.

Tegenwoordig worden crematoria overspoelt met audio en video content voor de dienst. Uitvaartverzorgers en families leveren dit aan middels mailtjes, usb sticks, cd’s, dvd’s, youtube links en We-Transfer achtige diensten. Daarnaast kunnen de families handmatig muziek uit een muziekbibliotheek selecteren. De gekozen nummers worden veelal telefonisch doorgegeven. Het maken van fouten kunnen de crematoria zich natuurlijk niet veroorloven. 

Om het maken van fouten bij diensten tot een minimum te beperken voor crematoria heeft Total Image een mediasysteem ontwikkeld waarmee tijdens de dienst eenvoudig foto’s, video’s, powerpoint presentaties en muziek fragmenten middels een afspeellijst kan worden afgespeeld. De applicatie bevat ook een deel van de ‘gebouw automatisering’ en heeft onder andere de mogelijkheid om het licht te bedienen, volume van bijvoorbeeld de sprekers en orgel in te stellen, etc.

Het mediasysteem kan schakelen tussen de beelden afkomstig van camera’s in de aula. Deze beelden kunnen worden opgenomen of naar een online platform zoals youtube worden gestreamed. Naast het media systeem wil Total Image haar klanten een online dienst aanbieden. Dit moet een web portaal worden die in de website van de uitvaart locatie kan worden ge-embed en waar de gebruiker (veelal de uitvaartverzorger) een uitvaart dienst eenvoudig kan voorbereiden.

Om bovenstaand idee vorm te geven heeft Rogier Tuinte (eigenaar Total Image) contact gezocht met Tim Jongman van de Wetenschapswinkel Universiteit Twente. Allereerst hebben Rogier Tuinte en Tim Jongman de vraag scherper geformuleerd en een programma van eisen opgesteld. Vervolgens heeft Tim het contact gezocht met de studiereiscommissie MISC. MISC is een onderdeel van de studievereniging Inter-Actief (Informatica en Business & IT). Om hun studiereis naar Singapore, Maleisië en Indonesië te bekostigen voert MISC onderzoek uit voor het bedrijfsleven. Er was gelijk een klik tussen Total Image en MISC. Zo is student Wouter Kobes uiteindelijk namens MISC aan de slag gegaan met de vraag van Total Image. Eenvoud en gebruikersvriendelijkheid stonden centraal het ontwikkelen van de online dienst.

Zie ook: https://vimeo.com/176595351

/Users/ellyreimerink/Desktop/LOGO-total-image-WEB.png