High Tech Human Touch - Lezingen over wetenschap en technologie

-- PERSBERICHT --

Wetenschap en techniek dichter bij de mens
Bibliotheek Hengelo start collegeserie High Tech Human Touch met Universiteit Twente

Nanotechnologie, zorgrobots, big data, augmented reality… De leek vraagt zich af: waar hebben we het over? Maar op de campus in Enschede Drienerlo weten ze er alles vanaf. Om wetenschap en techniek dichter bij de mensen te brengen starten Bibliotheek Hengelo en Universiteit Twente met de lezingenserie High Tech Human Touch. Donderdag 8 oktober is het eerste college: alles over wetenschap.

Universiteit Twente heeft een zeer ondernemende campus, met veel jonge, goedlopende bedrijven. Met het nanolab loopt de universiteit voorop in de wereld. We mogen erg trots zijn op deze instelling in onze regio. Maar zijn we ook niet ontzettend nieuwsgierig wat daar allemaal gaande is?

De Bibliotheek denkt van wel en neemt daarom initiatief om al die kennis te delen met de inwoners van Hengelo en omstreken. Op het programma staan twee ‘colleges’ die door docenten en hoogleraren van de Universiteit verzorgd worden.

High Tech Human Touch 1: alles over de wetenschap
Het eerste college vindt plaats op donderdag 8 oktober en gaat over de wetenschap. Wat is wetenschap en waar houdt een wetenschapper zich de hele dag mee bezig?

High Tech Human Touch 2: Toekomst van de gezondheidszorg
Het tweede college is op donderdag 5 november en gaat over de toekomst van de gezondheidszorg. Welke ontwikkelingen zijn er gaande binnen de gezondheidszorg en waar staan we over tien jaar?

Praktische informatie
Kaarten zijn te koop via bibliotheekhengelo.nl of in de bibliotheek zelf. De colleges kosten €5 per avond (€7,50 voor niet-leden) en duren van 20.00 tot 22.00 uur.

Over de samenwerking
De bibliotheek en de universiteit: logische samenwerkingspartners, toch? Dat vond Diane Wevers, Consulent Cultuur van Bibliotheek Hengelo wel. “Een universiteit leidt mensen op. Een bibliotheek doet dat niet, maar wil mensen wél in staat stellen hun horizon te verbreden. Juist ook door kennis te bieden die niet zo voor het oprapen ligt. Door samen te werken heeft de universiteit bovendien kans om zich beter te profileren, want voor velen is zo’n campus onbekend terrein.”

-- EINDE PERSBERICHT --

Noot voor de redactie

Contactpersoon: Diane Wevers, Consulent Cultuur (d.wevers@bibliotheekhengelo.nl; 06 – 13524887)