Nog 3 "Cleantech Battles" vrij. Mooie geldprijzen te winnen!

Ook dit jaar organiseert het Cleantech centrum in Zutphen weer "battles"http://www2.cleantechcenter.nl/studenten/battle/
Hierin strijden teams studenten uit verschillende opleidingen tegen elkaar. Praktijkopdrachten vanuit het bedrijfsleven worden hierin aangepakt.

Momenteel zijn nog drie battles vrij. Ook UT-studenten kunnen zich melden om hieraan mee te doen. Er zijn geldprijzen te winnen tot € 750. Belangstelling? Bel/mail met de Wetenschapswinkel UT.

Dit zijn de onderwerpen:

1. Een nieuw leven (Auping – Deventer)
Hoe kan Auping de producten die al in de markt staan een nieuw leven geven? Ideeën hiervoor moeten aansluiten bij de veranderende behoefte van de klant.

2. CO2 footprint (Avantes – Apeldoorn)
Avantes heeft veel inspanning geleverd om hun kantoren en productieruimten CO2- neutraal te maken. Deze aanpak wil men uitbreiden naar de productie zelf. Het bedrijf produceert spectrometers.
Doel van de battle:
1. De CO2 footprint bepalen voor de productie van spectrometers.
2. Identificeren van verbeteringen in de productie van spectrometers.
3. Ideeën genereren om de CO2 footprint te compenseren, b.v. met groenbeheer. Ook andere ideeën zijn welkom.

3. Zonnestroom (Boerderij Ten Have – Lochem)
Boeren met op hun daken PV-cellen, zitten te wachten op efficiënte opslag van de opgewekte energie. Pas dan kunnen zij optimaal in eigen bedrijf profiteren van de opgewekte elektriciteit. We zijn op zoek naar technologische oplossingen en verdienmodellen om dit te realiseren.

Macintosh HD:Users:ellyreimerink:Desktop:c518077e-6c01-45b2-b9a0-f69b91b76061.jpg