Presentatie Campusdichtbundel

Ter gelegenheid van het lustrum van de Universiteit Twente werd in januari 2011 Egbert van Hattem gekozen als Campusdichter. Nu, ruim een jaar verder, is zijn eerste dichtbundel klaar. Een bundel met de mooiste gedichten van afgelopen jaar, zowel in het Nederlands als in het Engels. Compleet met een voorwoord van Rector Magnificus Ed Brinksma en foto’s van Arjan Reef.

Ter gelegenheid van het verschijnen van deze bundel geven Vocaal Ensemble La Colombe en Egbert van Hattem een concert waarin poëzie, zang en muziek elkaar afwisselen en aanvullen. Tijdens het concert zal Egbert van Hattem het allereerste exemplaar van de bundel ontvangen uit handen van Provinciedichter Dick Schlüter. Na afloop krijgen alle aanwezigen een exemplaar mee naar huis en is er gelegenheid de bundel te laten signeren.

Vocaal Ensemble La Colombe werd door dirigent Iassen Raykov in 2000 opgericht en staat vanaf dan onder zijn artistieke leiding. Het ensemble bestaat uit geschoolde zangers en treedt op in diverse kleine bezettingen. Het repertoire bestaat uit een mix van oude en moderne klassieke muziek. Zo werd in de afgelopen jaren werk uitgevoerd van: William Byrd, Orlando Gibbons, Michael Praetorius, Clemens non Papa, Knut Nystedt en Alfred Schnittke. Het laatste project van het ensemble bestond uit composities van Franz Liszt, Gustav Mahler en Richard Wagner.

Programma
Het programma bestaat uit koorzang, solozang en uiteraard gedichten van de Campusdichter!

Het ensemble zal vier stukken a capella zingen:
Scheiden und Meiden (Gustav Mahler)
Es muss ein Wunderbares sein (Franz Liszt)
Urlicht (Gustav Mahler)
Träume (Richard Wagner)

Verder zullen Iassen Raykov (piano) en Evelyn Ziegler (sopraan) liederen brengen van Hugo Wolf, Franz Schubert en Richard Strauss.
Alles muziek uit de Hoogromantiek met o.a. teksten van Von Goethe.

Datum  : maandag 5 maart 2012
Tijd      : 20.15 uur
Plaats  : Amphitheater, Vrijhof Cultuurcentrum, Universiteit Twente
Entree  : € 8,- / € 6,- (UT / student / CJP) / € 4,- (student met Xtra-card)

Voor informatie & reserveringen: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.

Gereserveerde kaarten kunnen op de dag zelf tot een kwartier voor de voorstelling worden opgehaald.