Basisscholen kunnen zichzelf spiegel voorhouden

Het leerlingenaanbod is voor basisscholen altijd een belangrijk speerpunt. Ouders besluiten op grond van diverse variabelen als het gaat om de schoolkeuze van hun kinderen. In dit rapport is te zien hoe een basisschool volgens een beproefde methodiek de eigen ‘kwaliteit’ kan analyseren en vandaaruit tot verbeteringen kan komen op de punten die voor de ouders belangrijk zijn.

Het onderzoek is daadwerkelijk uitgevoerd door studentonderzoekers van de Wetenschapswinkel UT voor een basisschool in Enschede. Deze blijft in dit rapport anoniem. Toch zijn de beschreven achtergronden en de methode bruikbaar voor alle basisscholen. Het is mogelijk dat de school de analyse zelf uitvoert, maar het is ook mogelijk om de Wetenschapswinkel UT in te schakelen en voor de betreffende basisschool eenzelfde onderzoek uit te laten voeren.

Download hier het rapport “De kwaliteit van een basisschool”