Zie Voor schoolleiders

Voortgezet Onderwijs

Als leidinggevende in het voortgezet onderwijs kunt u tegen verschillende vraagstukken met betrekking tot de professionele ontwikkeling van leraren aanlopen. Zo wilt u misschien kijken wat een geschikte volgende stap is voor een leraar, of bent u benieuwd of een sollicitant geschikt is voor een zij-instroom traject. Ook kan het zijn dat u wilt dat iemand zijn tweedegraads bevoegdheid Nederlands haalt, of zijn bètabevoegdheid omzet naar een eerstegraads. Als leidinggevende kunt u een kandidaat dan opgeven voor de volgende assessments.

ONTWIKKELASSESSMENT

Wilt u investeren in de professionaliteit van uw docenten en vraagt u zich af wat een passend traject voor hen is? Dan kunt u gebruik maken van het ontwikkelassessment. Op basis van de voorkennis, capaciteiten en kenmerken van de docent wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt.

FLEXDOCENT

In dit assessment wordt onderzocht of een sollicitant geschikt is om aan de slag te gaan als flexdocent bij uw instelling. Ook wordt onderzocht of de kandidaat eventueel voor verschillende vakken inzetbaar is.

TWEEDEGRAADS NEDERLANDS

Dit assessment onderzoekt of een docent geschikt is om de tweedegraads bevoegdheid Nederlands te halen. Op basis van dit assessment kan hij de opleiding eventueel in kortere tijd afronden.

VAN TWEEDEGRAADS NAAR EERSTEGRAADS

Dit assessment komt van pas als u zich afvraagt of een bètadocent geschikt is voor de eerstegraads opleiding. Op basis van ervaring bestaat de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen.

ZIJ-INSTROOM VO

Mensen die een HBO/WO-diploma en relevante werkervaring hebben buiten het onderwijs kunnen alsnog instromen als docent op het voortgezet onderwijs. Wilt u weten of een sollicitant geschikt is voor het beroep van docent of in aanmerking komt voor een verkort scholingstraject, of een onbevoegd docent alsnog een lesbevoegdheid laten halen, dan kunt u het assessment Zij-instroom VO aanvragen.