Als een leidinggevende in het middelbaar- of hoger beroepsonderwijs loopt u misschien tegen vraagstukken op het gebied van de professionele ontwikkeling van uw docenten aan. U vraagt zich misschien af wat een passend professionaliseringtraject is. Met betrekking tot mbo-docenten wilt u misschien weten of een docent geschikt is als flexdocent, of alsnog een bevoegdheid kan halen.

ONTWIKKELASSESSMENT

Wilt u investeren in de professionaliteit van uw docenten in het mbo of hbo en vraagt u zich af wat een passend traject voor hen is? Dan kunt u gebruik maken van het ontwikkelassessment. Op basis van de voorkennis, capaciteiten en kenmerken van de docent wordt een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt.

FLEXDOCENT

In dit assessment wordt onderzocht of een sollicitant geschikt is om aan de slag te gaan als flexdocent bij uw mbo-instelling. Ook wordt onderzocht of de kandidaat eventueel voor verschillende vakken inzetbaar is.

ZIJ-INSTROOM VO

Mensen die een HBO/WO-diploma en relevante werkervaring hebben buiten het onderwijs kunnen alsnog instromen als docent op het MBO. Wilt u weten of een sollicitant geschikt is voor het beroep van docent of in aanmerking komt voor een verkort scholingstraject, dan kunt u het assessment Zij-instroom VO aanvragen. Dit assessment is ook geschikt wanneer u op dit moment docenten in dienst heeft die u alsnog graag een lesbevoegdheid wilt laten halen.