Zie Assessmentcentrum

Voor werkgevers: introductie

Hoe zorg ik ervoor dat een docent zich ontwikkelt in de richting die het beste past? Kan deze docent een onderwijstraject verkort volgen om alsnog zijn bevoegdheid te halen? Is deze sollicitant geschikt om op invalsbasis op onze school te werken?

Optimale ontwikkeling van docenten

Als werkgever in het onderwijs heeft u ongetwijfeld allerlei vragen over de professionalisering van uw docenten. Goed onderwijs voor uw leerlingen vraagt immers om een investering in de verdere ontwikkeling van uw docenten. Ook is het belangrijk dat u voldoende docenten in dienst heeft en dat zij een gemĂȘleerd gezelschap vormen.

Passend assessment voor ieder vraagstuk

Het Assessment Centrum Twente biedt een passend assessment voor iedere werkgever. U kunt laten testen of een kandidaat geschikt is voor het beroep, of voor een bepaalde opleiding. U kunt advies krijgen over de richting waarin een docent zich het beste kan ontwikkelen. Of de eerder verworven competenties kunnen worden gemeten, waardoor een docent wellicht in kan stromen in een verkorte variant van een opleiding.

Samen met werknemer

Meestal wordt een assessment door de werkgever aangevraagd, uiteraard in samenspraak met zijn werknemer. Het kan echter ook gebeuren dat een docent op eigen initiatief een assessment aanvraagt. U ontvangt na afloop een onafhankelijk advies over de loopbaanrichting van (aankomend) docenten. Aan het uitvoeren van een assessment zijn kosten verbonden. Heeft u interesse? Dan sturen we u graag een offerte toe.