Zie Voor docenten

Kandidaten VO

Geeft u les in het voortgezet onderwijs, of wilt u les gaan geven in het voortgezet onderwijs, dan kunt u gebruik maken van een aantal van onze assessments. Bijvoorbeeld wanneer u benieuwd bent naar een andere functie, de kopopleiding Nederlands wilt volgen of eerstegraadsdocent wilt worden. De volgende assessments zijn voor u beschikbaar.

ONTWIKKELASSESSMENT
Dit assessment is bedoeld voor bevoegde docenten die zich op professioneel vlak verder willen ontwikkelen. Een nieuwe impuls geven aan uw werk, ambitie voor een specifieke functie of ontdekken hoe u verder kunt groeien. Het kan met dit assessment.

FLEXDOCENT
In dit assessment wordt onderzocht of u geschikt bent om op invalsbasis te werken op verschillende middelbare scholen. Eventueel om les te geven in verschillende vakken.

TWEEDEGRAADS NEDERLANDS
Dit assessment onderzoekt of u geschikt bent om de tweedegraads opleiding Nederlands te volgen, eventueel verkort.

VAN TWEEDEGRAADS NAAR EERSTEGRAADS
Dit assessment is alleen bedoeld voor b├Ętadocenten in het voortgezet onderwijs die hun eerstegraads lesbevoegdheid willen halen. We onderzoeken of u geschikt bent om in te stromen in de universitaire masteropleiding tot eerstegraadsdocent. Op basis van uw ervaring bestaat de mogelijkheid de opleiding versneld te volgen.

ZIJ-INSTROOM VO
Mensen die een HBO/WO-diploma en relevante werkervaring hebben buiten het onderwijs kunnen alsnog instromen als docent op het voortgezet onderwijs of het mbo. Hetzelfde geldt voor mensen die al werkzaam zijn als docent maar niet bevoegd zijn. Uit het assessment blijkt of u geschikt bent en of u de opleiding verkort kunt volgen.