Kandidaten VO

Geeft u les in het voortgezet onderwijs, of wilt u les gaan geven in het voortgezet onderwijs, dan kunt u gebruik maken van de volgende assessments.

Ontwikkelassessment

Dit assessment is bedoeld voor bevoegde docenten die zich op professioneel vlak verder willen ontwikkelen. Uw voorkennis, capaciteiten en kenmerken worden vastgelegd in een ervaringsprofiel. Op basis hiervan ontvangt u een persoonlijk ontwikkelplan dat u op weg helpt naar nieuwe werkzaamheden.

Geschikt als u:

  • Een nieuwe impuls wilt geven aan uw werk
  • Een specifieke functie voor ogen heeft
  • U wilt ontdekken hoe u verder kunt groeien in uw werk

Tweedegraads Nederlands

Dit assessment onderzoekt of u geschikt bent om de kopopleiding Nederlands te volgen. U ontvangt een geschiktheidsverklaring en een ervaringscertificaat. Op basis van dit certificaat kunt u de opleiding eventueel in kortere tijd afronden.

Geschikt als u:

  • Uw tweedegraads bevoegdheid Nederlands wilt behalen.

Flexdocent

In dit assessment wordt onderzocht of u geschikt bent om aan de slag te gaan als flexdocent. U ontvangt een geschikheidsverklaring waarmee u kunt solliciteren voor de vervangingspool van het Twents Mobiliteits Centrum (Twemo) of een vergelijkbare organisatie.

Geschikt als u:

  • Graag op invalsbasis wil werken op verschillende scholen, eventueel in verschillende schoolvakken.

Van tweedegraads naar eerstegraads

Dit assessment is alleen bedoeld voor bètadocenten in het voortgezet onderwijs. We onderzoeken of u geschikt bent om in te stromen in de universitaire masteropleiding tot eerstegraadsdocent. U ontvangt een geschiktheidsverklaring en een ervaringscertificaat waarmee u tot de opleiding kunt worden toegelaten. Op basis van uw ervaring bestaat de mogelijkheid de opleiding versneld te volgen.

Geschikt als u:

  • Op het voortgezet onderwijs lesgeeft in een bètavak en uw eerstegraads lesbevoegdheid wilt halen.

Zij-instroom VO

Mensen die een HBO/WO-diploma en relevante werkervaring hebben buiten het onderwijs kunnen alsnog instromen als docent op het voortgezet onderwijs of het mbo. Uit het assessment blijkt of u geschikt bent voor zo’n functie. U ontvangt een geschiktheidsverklaring en een ervaringscertificaat. Hiermee kunt u een scholingsadvies op maat aanvragen bij een lerarenopleiding.

Geschikt als u:

  • De overstap wilt maken van bedrijfsleven naar docent in het voortgezet onderwijs of mbo.