ALUMNI TALKS 2024

Op vrijdag 4 oktober 2024 vinden de Alumni Talks weer plaats! Tijdens dit jaarlijkse event blikken drie prominente alumni terug op hun verrassende, vooruitstrevende of bewogen carrière en geven ze een beeld van de uitdagingen in hun huidige activiteiten. De rode draad in dit alles: wat drijft hen? Een middag vol inspiratie voor iedere alumnus, student, medewerker en ander geïnteresseerde. Met volop gelegenheid om vragen te stellen in de zaal of tijdens de borrel!

Sprekers 2024

Dit jaar verwelkomen wij Maurice te Plate, Merel Boers en John Voppen. Maurice te Plate studeerde Technische Natuurkunde van 1988 tot 1993. Te Plate is al zo’n 25 jaar systems engineer van de James Webb Space Telescope en sinds 2012 vanuit ESA gedetacheerd bij NASA. Wat is volgens hem de "next step" als het gaat om de ontwikkeling van ruimtetelescopen en wat kunnen ingenieurs die nu aan de UT worden opgeleid daarin betekenen? Merel Boers studeerde Technische Geneeskunde van 2007 tot 2014 en promoveerde in 2018 cum laude op een nieuwe beroertebehandeling die met behulp van AI twee keer zo effectief was als elke andere behandeling op dat moment. Om deze nieuwe methode naar de markt te brengen richtte ze haar eigen bedrijf Nicolab op. Wat wordt volgens haar de rol van AI in de gezondheidszorg? John Voppen studeerde Technische Bedrijfskunde van 1990 tot 1996 en is sinds 2019 CEO van ProRail. Hij vertelt over de uitdagingen waar ProRail voor staat om een overvol railsysteem te moderniseren en toekomstbestendig te maken.

Zorg dat je deze datum vrij houd in je agenda - hieronder de praktische informatie:

Waar: Amphitheater Vrijhof
Wanneer: Vrijdag 4 oktober 2024 
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Borrel: Aansluitend in de Vestingbar
Taal: Nederlands
Ticket kosten: 7,50 euro

Bestel nu je kaarten!
Bestel!

Samen naar de Alumni Talks?

Wil je iemand meenemen om samen naar de Alumni Talks te gaan? Een oud jaargenoot, collega of iemand van je oude studentenvereniging? Jullie zijn van harte welkom! Deel dan deze pagina!