ALUMNI TALKS 2022

Bestel nu je kaarten!

vrijdag 7 oktober

Op vrijdag 7 oktober 2022 zal de aankomende Alumni Talks plaatsvinden! Het belooft weer een inspirerend evenement te worden, waar alumni het podium zullen krijgen om mede-alumni te vertellen over hun loopbaan en blik op de toekomst. Dit jaar zullen Susan Roelofs (TN’02/PhD’15), oprichter en CEO LocSense, Fons Driessen (CT’66), Executive Coach, Oud-CEO Wavin en Bush Crafter, en Tim van de Rijdt (Com’00), Chief Marketing Officer Mosa Meat vertellen over hun carrière en hun visie op de toekomst van hun vakgebied delen. De middag zal gezellig worden afgesloten met een borrel in de Vestingbar!

Note: this event is in Dutch.

Sprekers 2022

 • Susan Roelofs (TN’02/PhD’15), oprichter en CEO Locsense

  Susan zal ons een beeld schetsen van wat ondernemen in de life sciences & health branche aan uitdagingen en kansen met zich mee brengt.

  Susan Roelofs is oprichter en CEO van Locsense, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en levering van in vitro bio-elektronica. Locsense draagt bij aan het reduceren en vervangen van dierproeven door meetinstrumenten te ontwikkelen voor in vitro celkweken.  Met deze instrumenten kan o.a. toxiciteit en effectiviteit van medicijncomponenten en cosmetica-ingrediënten worden bepaald. Susan studeerde Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente met een specialisatie in Biophysical Engineering. Voordat ze aan haar doctoraat begon, was Susan gastonderzoeker aan de Universiteit van Queensland op het gebied van optische pincetten. Daarnaast werkte ze in de duurzame energiesector als adviseur en onderzoek en ontwikkelaar. In 2015 promoveerde ze bij de BIOS Lab-on-a-chip groep (MESA+) van professor Albert van den Berg. Haar onderzoek spitste zich toe op het ontzouten van water op microschaal. Tijdens haar promotie won ze de Marina van Dammebeurs, waarmee ze een verblijf aan het MIT in Cambridge bij de groep van Prof. Han kon financieren, waar ze zich verder bekwaamde in ontzoutingsmethoden. Daarnaast heeft ze met de Marina van Damme beurs een business development cursus gevolgd en een marktonderzoek gedaan, wat heeft geleid tot de start van Locsense in 2015. Locsense lanceerde in 2019 de Artemis-impedantiespectrometer / TEER-detector, die met succes op de markt is gebracht. Naast de verkoop van hard- en software, participeert Locsense in diverse innovatieve R&D projecten op het gebied van in vitro testen.

 • Fons Driessen (CT’66), Executive Coach, Oud-CEO Wavin en Bush Crafter

  Fons ons zal op basis van zijn ervaringen een beeld schetsen van het leiderschap dat deze en de nabije toekomst van ons vraagt.

  Fons Driessen studeerde Chemische Technologie in Delft, Rotterdam en, van 1966 tot 1968, in Twente. Hij werkte achtereenvolgens als projectmanager bij Shell, als senior consultant bij McKinsey, als divisiedirecteur bij Pakhoed en als CEO in 1988 – 2000 van de Wavin Groep.

  Na ruim 30 jaar in het internationale bedrijfsleven actief te zijn geweest, ging Fons in 2000 aan de slag als executive coach voor vele CEO’s, senior managers en professionals in Nederland. In de periode 2002-2010 deed hij dit vanuit Boer & Croon in Amsterdam, waarna hij zijn coaching activiteiten voortzette in zijn huis in Baarn. Als executive coach hanteert hij een non-directieve coaching stijl die meer gebaseerd is op luisteren, inleven en het stellen van de juiste vragen dan op het geven van adviezen. Elk van zijn coaching trajecten leidt tot een door de cliënt opgesteld concreet actieplan en tot daadwerkelijke verandering in gedrag en effectiviteit. Zijn belangrijkste leerervaringen voor zijn rol als executive coach deed hij op bij zijn opleiding tot co-trainer bij Shell’s Organization Development activiteiten, tijdens zijn verblijf als visiting scholar aan de Organizational Behavior faculteit van de Stanford Business School in Californië en tijdens zijn intensieve “Coach Training” bij het MMS Worldwide Institute, Inc. In zijn vrije tijd beklimt Fons (in afnemende mate) hoge bergen over de gehele wereld en begeleidt hij Leadership Wilderness Trails voor executives en professionals in de bush en de bergen van Zuid Afrika. Fons is getrouwd en heeft kinderen en kleinkinderen in Noord- en Zuid Amerika.

 • Tim van de Rijdt (COM’00), Chief Marketing Officer Mosa Meat

  Tim zal ons zijn beeld geven van een veerkrachtig voedselsysteem dat de hele wereld kan voeden en de rol van kweekvlees hierin.

  Startup Mosa Meat produceert echt vlees. Maar zonder dieren te slachten, en ook nog met 96% minder water, 99% minder land en 96% minder broeikasgassen vergeleken met ‘traditioneel’ vlees.  UT-alumnus Tim van de Rijdt is Chief Marketing Officer van Mosa Meat en dus verantwoordelijk voor het in de markt zetten van dit nieuwe product. Dit is natuurlijk een grote uitdaging: we kennen traditioneel vlees van geslachte dieren, we kennen vegetarische ‘vlees’-producten, maar kweekvlees, cultivated meat, wil de consument dat eten? Tim studeerde communicatie aan de Universiteit Twente van 2000 – 2005. Hij werkte achtereenvolgens onder meer als onderzoeker en projectleider bij Newcom Research & Consultancy en als product marketing manager bij Google. In het verleden was hij onder meer President van de Young Humanists en bestuurslid bij VisieNL, een burgerbeweging die zich inzet voor een betere en meer duurzame wereld. In 2018 volgt hij aan de UT de course Philosophy of Technology and Design: Shaping the Relations Between Humans and Technologies. In 2021 was hij medeoprichter en voorzitter (a.i.) van Cellular Agriculture Europe, een coalitie van 13 bedrijven die bouwen aan een veerkrachtiger voedselsysteem en een duurzame toekomst door middel van cellulaire landbouw.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Datum: vrijdag 7 oktober 2022
Tijd: 15.00 uur. Koffie/thee met wat lekkers is verkrijgbaar in de foyer vanaf 14.30 uur. 
Locatie: Amphitheater in de Vrijhof (De Veldmaat 5, Enschede)

Bestel nu je kaarten!
Bestel

Vorige edities

Alumni talks 2021

Na een jaar van afwezigheid om welbekende redenen, keerde Alumni Talks afgelopen oktober terug in het Amphitheater van de Vrijhof. Het evenement trok een goedgevulde zaal met geïnteresseerde en enthousiaste alumni.

Als eerste spreker stond voorvechter van data-gedreven denken Rutger Rienks op het programma, die onder andere vertelde over zijn boek ‘Predictive Policing’, maar ook met herkenbare foto’s terugblikte op zijn tijd op de UT. LEGO Brickmaster Jonathan Bennink kwam als tweede aan het woord, en wist het publiek te boeien met zijn verhaal over hoe Nintendo en LEGO samen tot een uniek stuk speelgoed zijn gekomen. Als laatste betrad kunstenaar Peter Riezebos het podium. Met zijn enthousiaste verhaal overschreed hij zijn spreektijd grandioos, maar het publiek hing aan zijn lippen. Gelukkig was er na de presentaties nog genoeg ruimte om elkaar te spreken, tijdens de gezellige borrel in de Vestingbar.

Heb jij Alumni Talks gemist? Kijk dan nu de video's terug via onderstaande links!

Alumni talks 2019

Impressie Alumni Talks 2019

 • Foto's

  Op vrijdag 4 oktober vond alweer de derde editie van de Alumni Talks plaats waarbij wederom 4 alumni hun beeld van de toekomst hebben geschetst. Via onderstaande links kun je de foto's vinden van de Alumni Talks 2019.

Alumni talks 2018

Impressie Alumni talks 2018

 • Foto's

  Op vrijdag 5 oktober vond de tweede editie van de jaarlijkse Alumni Talks plaats met als thema 'See the Future'. Op onderstaande pagina kun je de foto's vinden van de Alumni Talks 2018. De foto's zijn via de link hier onder te bezichtigen.

Alumni Talks 2017

Heb jij al een idee voor een leuke spreker voor volgend jaar? Laat het ons weten via alumni@utwente.nl