Zie Eredoctoraten

Eredoctor Sung Wan Kim

De Universiteit Twente reikte op 1 december 2006 een eredoctoraat uit aan biomedisch technoloog prof. dr. Sung Wan Kim van de University of Utah.

De uitreiking vond plaats tijdens het negende lustrum, de 45ste verjaardag van de Universiteit Twente.

Professor Sung Wan Kim

Sung Wan Kim ontving zijn eredoctoraat in zijn functie als ‘Distinguished Professor’ zowel in farmacie en farmachemie als in bio-engineering. Hij was directeur van het Center for Controlled Drug Delivery van de University of Utah van 1985 tot en met 2006. Zijn onderzoek richtte zich op polymeren die inzetbaar zijn voor het uiterst gecontroleerd afleveren van medicijnen op de juiste plaats. Prof. Kim heeft vele prijzen op zijn naam staan en is lid van twee van de drie prestigieuze National Academies of Science in de VS. Het UT-instituut BMTI werkte al jaren nauw met hem samen, in een uitwisselingsprogramma van promovendi. Kim werd voorgedragen door de wetenschappelijk directeur van dit instituut, prof. dr. Jan Feijen.

UitreikingEredoctoraat voor prof. Sung Wan Kim

Eredoctoraat voor prof. Sung Wan Kim, i.v.m. ziekte in ontvangst genomen door James Fraser Stoddart

Carrière

Kim behaalde zijn bachelor en mastergraad aan Seoul National University. In 1969 behaalde hij zijn doctorsgraad in fysische chemie aan de Universiteit van Utah. Kim is een pionier in zijn vakgebied. Hij is sinds 1974 bezig met onderzoek naar gecontroleerde medicijnafgifte op het gebied van hydrogels, biologisch afbreekbare geneesmiddelconjugaten, zelfregulerende geneesmiddelen en stimuligevoelige polymeren. Kim's huidige onderzoek omvat het ontwerp van nieuwe polymeren voor de levering van eiwitgeneesmiddelen, cellen en genen. Tijdens zijn carrière heeft Kim diverse onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

Kim over het eredoctoraat

“Het was een grote eer voor mij om het eredoctoraat van de Universiteit Twente in ontvangst te mogen nemen. Ik ben al lange tijd verbonden met de UT. In 1974 begon ik al een onderzoekssamenwerking met prof. Jan Feijen. Bovendien heb ik veel samengewerkt met prof. Engbersen. We hebben onderling veel studenten uitgewisseld, een totaal van ongeveer 25. Ons onderzoek richt zich op biomaterialen, om hiermee nieuwe therapeutische mogelijkheden te ontwikkelen. Dit is een zeer belangrijk onderzoeksgebied.”

Advies aan jonge wetenschappers of studenten

“Aan jonge talenten zou ik willen adviseren: raak geïnteresseerd in nieuwe ideeën en concepten. Daag jezelf altijd uit zonder bang te zijn.”