Zie Over 4hf

In den beginne...

In september 1993 vinden een paar studenten aan de Universiteit Twente het jammer om niets meer te kunnen doen met de thuis gevolgde danslessen. Hun benen kriebelen om weer eens wat danspassen eruit te gooien. Spontaan wordt er in collegezaal BB-3 een dansavond georganiseerd. Er blijken meer dansenthousiastelingen rond te lopen op de Enschedese campus en in oktober van dat jaar volgt een tweede dansavond.
Na nog een paar dansavonden, waar gemiddeld twintig mensen op komen dagen, wordt een commissie in het leven geroepen om een echte dansvereniging op te richten.

28 maart 1994

Op 28 maart 1994 krijgt de Drienerlose stijldansvereniging "4 happy feet" bestaansrecht op de Universiteit Twente. Een zeskoppig bestuur (Anke Kolkman, Bunna Koster, Marc Schrijver, Carlita van den Berg, Jan Hugo Prins en Roalt Zijlstra) gaat verder invulling geven aan deze vereniging. Als officiele campusvereniging krijgt 4 happy feet nu beschikking over de Audiozaal in de Vrijhof voor het organiseren van lessen. Er wordt ook contact gezocht met andere studentenstijldansverenigingen in Nederland om over en weer ideeen uit te wisselen.

Tijdens de Introductie van 1994 kan 4 happy feet zich bij de studenten profileren als campusvereniging en direct in dat eerste jaar worden 50 mensen lid. Het accent binnen de vereniging verschuift iets van het vrijdansen naar meer lesdansen. Er wordt een gediplomeerd instructrice aangetrokken om de twee lesuren invulling te geven. In de persoon van Marion Tuininga vindt de vereniging een enthousiaste docente die de sfeer binnen de vereniging goed aanvoelt.

Ook het vrijdansen blijft belangrijk en in danscafe Gerritsen worden tweewekelijkse vrijdansavonden georganiseerd die voor leden gratis toegankelijk zijn. Als eerste traditionele activiteit wordt in 1994 een kerstbal georganiseerd door de feestcommissie van 4 happy feet. 


1995 / 1996

In het tweede verenigingsjaar groeit het ledenaantal uit tot tegen de 100. Bijna een verdubbeling! In dat jaar wordt er op 3 dansniveaus lesgegeven. De beginnerslessen komen voor rekening van de eigen instructiecommissie die bestaat uit leden van de vereniging. In deze periode wordt het eerste 4 happy feet stijldansgala gehouden.

Stijldansen doe je met zijn tweeën, maar het kan ook met een hele groep. Met het motto 4 times 4 happy feet, 1 not so happy trainer and 10 teddy bears gaat het 4 happy feet showteam TEDDY van start. De maandagavonden na de training zijn goed voor een stamgastenbordje bij de VB.

1996 / 1997

Het jaar daarna blijft het aantal leden op een gelijk niveau en groeit het aantal door de vereniging georganiseerde activiteiten enorm. Het wordt bij 4 happy feet steeds gezelliger. Voor het eerst wordt het dansseizoen afgesloten met een TeamMatch waarbij teams van 5 paren tegen elkaar strijden om de originaliteitsprijs en de prijs voor het beste team. Het aantal lessen is uitgebreid naar vier.

1997 / 1998

Tijdens een gezellige introductieperiode stijgt het ledenaantal van 4 happy feet naar een record: 124. Een aantal om best trots op te zijn en 4 happy feet is dan ook de grootste culturele vereniging met actieve leden. Helaas vertrekt onze instructrice Marion Tuininga naar Engeland en moet er een vervang(st)er gezocht worden. Yvonne Schrijver uit Almelo neemt met veel enthousiasme de taak van instructrice over.

 Dit jaar doet 4 happy feet voor het eerst mee aan de Bata444 race. Het tweede 4 happy feet gala wordt een feit, evenals de eerste Open Landelijke Studentenstijldanswedstrijd.

1998 / 1999: eerste lustrum!

En dan het Lustrumjaar. Inmiddels wordt er aan zeven groepen dansles gegeven en is de vereniging actiever dan ooit. Ter ere van het Lustrum wordt er een feestweek georganiseerd die begint met workshops rock n' roll en eindigt met een wedstrijd en een gala.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kunnen de leden afdansen voor een mooi 4 happy feet-diploma en het begin van de zomervakantie wordt gevierd met een kampeerweekend!

1999 - 2004

Ondanks het vertrek van vele oude rotten blijft de vereniging de grootste cultuurvereniging van de Universiteit Twente. Wedstrijd en diner dansant zijn allebei vaste onderdelen van de evenementenkalender geworden. De lessen worden uitgebreid met een pauze om even uit te puffen en ook de sociale contacten te onderhouden.

Ook gaat 4 happy feet met zijn tijd mee door de CD-spelers in de ruilen voor een heuse laptop.

2004 / 2005: Het tweede lustrum!

Het 10-jarig bestaan van 4 happy feet wordt opgeluisterd met een workshop Argentijnse Tango en een gala Mafia-style. Ook wordt de TeamMatch weer in ere hersteld en ontvangen alle leden een mooi lustrumcadeau.

Dit jaar moeten we helaas ook afscheid nemen van Yvonne Schrijver. Na zes jaar enthousiast les gegeven te hebben, verhuist ze naar het westen des lands. Gelukkig vinden we per 18 januari 2005 een even enthousiaste dansleraar, Gert Rickhoff.

Als klap op de vuurpijl vindt van 13 tot 16 mei het European Tournament for Dancing Students in Enschede plaats. Ruim 300 dansers uit Nederland, Duitsland en voor het eerst ook Engeland, hebben een geweldig weekend. Helaas kan het thuispubliek niet voorkomen dat de grootste prijs, der Tanzmaus, ook deze editie naar Berlijn gaat.